Foto:

Open ochtend op Alfrinkschool Neede

NEEDE - De Alfrinkschool hield dinsdagochtend een open ochtend. Tijdens de ochtend konden ouders kennis maken met de school en werden in groepjes langs de klassen geleid. Kiezen voor een school voor de kinderen is niet altijd makkelijk en vraagt zorgvuldige voorbereiding. Scholen kennen allemaal het wettelijk leskader, maar daarbuiten zit wel degelijk verschil in het lesaanbod.

Karin van Amelsvoort is sinds drie weken de nieuwe directeur op de Alfrinkschool. Samen met de leerlingen uit groep 8 en mede-onderwijzers gaf zij de ouders een rondleiding door het schoolgebouw. "De Alfrinkschool vindt het van belang dat ouders niet alleen kunnen rondkijken, maar ook de sfeer proeven. Hoe gaat het er op school aan toe, hoe ziet het lesprogramma eruit en hoe wordt het kind toegerust voor het functioneren in zijn of haar sociale en maatschappelijke omgeving. Tegelijkertijd besef ik dat zo'n open ochtend slechts een eerste stap kan zijn. Daarom kunnen de ouders intekenen voor een tweede gesprek, een zogenaamd één-op-één-kennismakingsgesprek. Niet alleen de kinderen gaan op onze school op ontdekkingstocht, ouders en leerkrachten ook. De visie van de Alfrinkschool kent vier belangrijke uitgangspunten: Uitdagen, Structuur, Samenwerken en Ontdekken. Vanuit deze speerpunten geven wij het onderwijs op onze school vorm. Zo werken wij vanuit leerlijnen, leerdoelen. Dit doen wij door onder andere gebruik te maken van Snappet. Ook het wereldoriëntatie-onderwijs dat wij aanbieden, baseert zich op 'samenwerken'. Wij werken met Thinking4Learning en Projects4Learning. De Alfrinkschool werkt samen met de Dr. Ariëns Daltonschool in Neede als het gaat om de invulling van het onderdeel wereldoriëntatie. Thinking4Learning en Projects4Learning zijn twee benamingen die de inhoud van het samenwerkingsprogramma weergeven. Leerlingen worden aangemoedigd een kritische houding aan te nemen, vragen te stellen, onderzoek te doen en samen te werken."

De Alfrinkschool valt onder de Stichting Keender. Een stichting die staat voor 'goed basisonderwijs in een uitdagende leeromgeving waarbinnen kinderen en leerkrachten vorm kunnen geven aan hun eigen leren en ontwikkeling'. Het gaat om passend onderwijs, gebaseerd op drie pijlers: eigenaarschap, partnerschap en vakmanschap. Ouders zijn van harte welkom om op school te komen als ze vragen hebben. Geïnteresseerden voor onderwijs aan de Alfrinkschool kunnen contact leggen met directeur Karin van Amelsvoort via e-mail: K.vanamelsvoort@keender.nl.


alfrinkneede.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden