Het WK Trial in Zelhem komt steeds dichterbij. Foto: Karel Branten
Het WK Trial in Zelhem komt steeds dichterbij. Foto: Karel Branten
VIDEO

FIM neemt promotie WK Trial Zelhem op zich

Voorbereidingen motorevent laatste fase in

ZELHEM - Toen medio december de Engelse promotor van de WK trial cyclus 2019 besloot om de handdoek in de ring te gooien, was er even lichte paniek, vrij snel kwam het besef dat in de commerciële sportwereld ook andere belangen spelen dan alleen het sportieve. De geroutineerde ZAMC-organisatie in Zelhem moest vervolgens afwachten welke oplossing er uit de hoge hoed zou komen. Het antwoord kwam snel: de FIM (de mondiale motorsportbond) besloot vrijwel direct zich te ontfermen over de aanstaande competitie. Sterker nog, de ZAMC kreeg een prima pakket met plannen en ideeën van deze organisatie aangereikt. De ZAMC kan we zelfs met een nog beter wedstrijdpakket aan de bak. "We weten het zeker: dit wordt een geweldig evenement!"

In de maanden december, januari en februari was het akelig stil op de Langenberg, het strijdtoneel van de Nederlandse ronde voor het wereldkampioenschap trial, officieel TrialGP Netherlands geheten. Doordat het te nat was op de 'hoogste berg van Bronckhorst' moesten de werkzaamheden aan de hindernissen worden opgeschort. Achter de schermen gingen de voorbereidingen voluit verder, al had het uitstappen van de promotor even voor onduidelijkheid gezorgd. Inmiddels zijn de nieuwe overeenkomsten voorzien van de benodigde handtekeningen en kunnen we vol gas richting 22 en 23 juni. Dan komen alle wereldtoppers naar Zelhem voor de derde wedstrijd van het WK trial 2019.

Promotie
De promotie draait ook al volop. Tijdens Motorbeurs Utrecht, half februari, was de ZAMC bijvoorbeeld met een promotiestand aanwezig. Van begin maart tot eind juni gaat een vrachtauto van sponsor Gesink Transportbedrijf – Zelhem als een rijdende reclamedoek van ruim 13 meter door heel Nederland toeren. Subaru Nederland heeft een superauto met wervende reclame aan de organisatie beschikbaar gesteld, eveneens bedoeld om zoveel mogelijk publiciteit te genereren. Tijdens de Open Dag van Motoport Zelhem, op 7 april, zullen trial-leden van de ZAMC een demonstratie geven. Op 14 april wordt door de ZAMC de ONK trial georganiseerd, gecombineerd met het NK jeugd en als klap op de vuurpijl een wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap. Dat wordt dus een échte try-out voor het WK.


Regio 8 heeft een video gemaakt over de stand van zaken.


www.trialgp2019.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden