Eiberrun wordt recreatief

EIBERGEN - Een wezenlijke verandering voor de Eiberrun, die dit jaar voor de 21ste keer plaatsvindt. Het wedstrijdelement vervalt. Organisator ASV tovert de Eibergse loop om in een recreatieve en gezellige dorpsloop.

Er zijn meerdere redenen waarom de Eibergse atletiekvereniging besloten heeft om te stoppen met de huidige vorm van de Eiberrun. De toegenomen kosten voor onder meer huur van materialen, accommodatie, catering, verkeersregelaars en andere hulpdiensten hebben ertoe geleid, dat op de edities 2017 en 2018 van de loop een financieel tekort is ontstaan. Tevens is de afgelopen jaren, door concurrentie van andere loop-evenementen, het aantal deelnemers afgenomen. Het financiële risico voor een nieuwe editie in de oude vorm is hierdoor, ondanks de geweldige sponsoring, onaanvaardbaar groot geworden.
Het bestuur van ASV is ervan overtuigd, dat de nieuwe organisatie een mooi vervolg aan de Eiberrun zal geven. Start en finish van de recreatieve en gezellige dorpsloop voor jong en oud zijn zoals gebruikelijk bij de sporthal en zijn er routes van zes en twaalf km uitgezet. Voor de kidsrun zijn er afstanden van 500 en 1000 meter. Ook een bedrijvenrun zal weer plaatsvinden. Nadere informatie volgt op onderstaande website, de Facebook-pagina van de Eiberrun en de overige media.
Bert Vogel zal ook dit jaar weer een speciale clinic houden, met als einddoel het lopen van de Eiberrun. De clinic duurt tien weken. Nadere informatie is te vinden op zijn website.

www.eiberrun.nl
www.bertvogel4running.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden