Dhr. Kok (links) krijgt het herinneringsboekje van Pedro Swier (rechts). Foto: PR
Dhr. Kok (links) krijgt het herinneringsboekje van Pedro Swier (rechts). Foto: PR (Foto: Eigen foto)

Jubilerend Vredehof bedenkt herinneringsboekje

NEEDE - Vredehof Uitvaartverzorging bestaat anderhalve eeuw en krijgt al die 150 jaar het vertrouwen van mensen om de laatste reis van een overledene te verzorgen. Pedro Swier, algemeen directeur van Vredehof vindt het daarom tijd om wat extra's terug te doen voor de samenleving.

Vredehof doet dat onder meer door kennis te delen, door activiteiten te ondersteunen vanuit het Vredehof Donatie Fonds èn door de uitgave van een speciaal herinneringsboekje ‘Mijn leven – mijn verhaal’. Met dit herinneringsboekje, tot stand gekomen in samenwerking met Bureau MORBidee uit Hengelo, maakt de schrijver een uniek en persoonlijk document, voor nu en voor later. “Het is een boekje dat de mensen voor zichzelf kunnen invullen en later nalaten aan iemand, maar het kan ook samen ingevuld worden, een mooie manier van samen herinneringen ophalen”. Het boekje bevat vragen als “Een bijzondere anekdote uit de familie” of “Als ik opnieuw een beroep kon leren dan werd ik”. Maar ook een favoriet recept kan gedeeld worden of een belangrijke levensles. Het herinneringsboekje is een mooie aanvulling op de meer zakelijke Wilsbeschikking, waarin alle wensen rondom het overlijden worden vastgelegd.
Op vrijdag 8 maart werd het eerste boekje aangeboden aan funerair historicus H.L. Kok (geboren in 1923), onder meer initiatiefnemer van het Nederlands Uitvaartmuseum (NUM) dat in 2007 in Amsterdam is geopend. Ook was hij oprichter van Stichting Ankh (het borgen van de funeraire cultuur voor de toekomst), alsmede schrijver van het boek Thanatos, de geschiedenis van de laatste eer.
Het boekje is gratis beschikbaar voor de families die zich door Vredehof laten begeleiden bij een uitvaart of bij een adviesgesprek. Meer informatie op de website.

www.vredehof.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden