vol plezier en verbazing kijken naar het resultaat. Foto: Rita  Rikhof
vol plezier en verbazing kijken naar het resultaat. Foto: Rita Rikhof (Foto: )

Fotograferen op SBO Diekmaat

NEEDE - SBO Diekmaat vindt cultuur belangrijk voor de ontwikkeling van de leerlingen. Ze leren waarnemen, samenwerken, creatief denken, hun mening geven. Ieder jaar vinden ook daarom de cultuurweken plaats op SBO Diekmaat.

Cultuur bestaat uit zeven verschillende disciplines, waarvan er ieder jaar een aanbod komt. Zo hebben alle leerlingen aan het einde van hun schoolcarrière kennis gemaakt met alle 7 disciplines.
Dit jaar is gekozen voor de discipline 'Media' en dan het onderdeel fotografie.

De kleuters gaan bewust kijken naar hun eigen schaduw; de schaduw verandert als zij zelf van houding veranderen. Ze worden verrast en gaan beter kijken.
Groep 3 en ook groep 4/5 leren dat hun ogen hetzelfde werken als de lens van een camera. Ze maken foto's van hun ogen en werken daarmee. Wat zie je allemaal door de lens/in je ogen?
Groep 5/6 krijgen een lijst met opdrachten. Bijvoorbeeld: zoek iets dat doorzichtig is en fotografeer dat.
Groep 6a en 6b maken een stopmotion. Ze zetten bijvoorbeeld een poppetje steeds in een andere houding en fotograferen dit. Door de foto's achter elkaar te zetten, ontstaat er een soort filmpje. Zo leren ze goed te kijken en ervaren dat een kleine verandering een groot resultaat kan hebben.
Groep 7 maakt foto's met een polaroidcamera. Daarna bewerken ze de foto's op een speciale manier. Ze trekken de mond uit, krijgen een scheef gezicht. Daar komen grappige gezichten uit voort!
Groep 7/8a en groep 7/8b maken een selfie in een bepaalde situatie. Hoe moet ik de mobiel houden voor het mooiste resultaat. Ze leren ook wat voor impact een foto kan hebben die je op internet zet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden