Annie Borckink reikt hier in 2008 de naar haar genoemde trofee uit aan (vanaf links) Edwin Goorhorst, Gerben Jansen en coach Marty te Luggenhorst van de Touwtrekkersvereniging Eibergen. Foto: PR
Annie Borckink reikt hier in 2008 de naar haar genoemde trofee uit aan (vanaf links) Edwin Goorhorst, Gerben Jansen en coach Marty te Luggenhorst van de Touwtrekkersvereniging Eibergen. Foto: PR (Foto: )

ESF houdt 25ste en laatste sportverkiezingen

EIBERGEN – Een evenement met een lach en een kleine traan. Dat zijn de Rotor-Sportverkiezingen van het jaar 2018 die de Eibergse Sport Federatie (ESF) op vrijdag 22 maart in het Hof van Eckberge houdt. Het evenement beleeft zijn 25ste en tevens laatste editie.

De verkiezingen werden in 1994 voor de eerste keer door de ESF georganiseerd. Destijds werden de beste sportman, sportman, sportploeg en sporttalent van de voormalige gemeente Eibergen gekozen. Sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 ging het om de sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken.
Ruim veertien jaar geleden werd de Sportfederatie Berkelland (SFB) opgericht met onder haar vlag de gedeeltelijk zelfstandige sportfederaties van Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo. De laatste drie zijn al jaren geleden opgeheven en geïntegreerd in de SFB. Dat gaat nu ook gebeuren met de laatst overgebleven federatie, de ESF. Hiermee verdwijnen ook de jaarlijkse sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken.
Bij de verkiezingen op 22 maart zijn daarom veel oud-winnaars en andere gasten uitgenodigd. Na afloop wordt er een bescheiden feestje gehouden.
Waar het bij deze laatste keer echter uiteraard allemaal weer om draait zijn de sporters. Er zijn titels te verdelen in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar. Verder is er een publieksprijs en worden er enkele vrijwilligersprijzen uitgereikt.
De kandidaten bij de sportploegen zijn: Reset 2.0 (dance, tweede plaats Nederlandse kampioenschappen), VIOS Beltrum (voetbal, promotie naar derde klasse KNVB) en De Molenruiters (paardensport, vierde plaats Nederlandse kampioenschappen dressuur).
Genomineerd voor de titel 'Sportvrouw van het jaar' zijn: Naomi Overkamp (judo, negende plaats Nederlandse kampioenschappen) en Bianca ten Elshof (paardensport, tweede plaats Nederlandse kampioenschappen Haflingers bestgaand).
Tot sportman van het jaar wordt Bryan te Nahuis (shaolin kempo, eerste plaats Europese kampioenschappen fighting) gekroond. Hij is de enige genomineerde in zijn categorie.
Bij de sporttalenten zijn er deze keer zes kandidaten: Livv Arink (paardensport, eerste plaats Gelderse kampioenschappen springen indoor, Max Muller (shaolin kempo, eerste plaats Europese kampioenschappen fighting), Tren Meuleman (turnen, eerste plaats kampioenschappen district Oost en Noord), Mayke Leusink (paardensport, tweede plaats Gelderse kampioenschappen springen outdoor), Celine Spinder (atletiek, eerste plaats Twentse Cross Competitie) en Square One (dance, eerste plaats Nederlandse kampioenschappen).
Oud-Olympisch kampioen schaatsen Annie Borckink reikt weer de naar haar genoemde trofeeën uit. Die gaan dit jaar naar de touwtrekkers van TTV Eibergen (tweede plaats open wereldkampioenschappen mixklasse) en Ruud Geerdes (eerste plaats wereldkampioenschappen landenteams klasse tot 720 kilogram).
De presentatie is in handen van Sjoukje van Ommeren. Net als vorig jaar wordt zij bijgestaan door internationaal voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis. Het programma begint om 20.00 uur.
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden