De start van de Gaanzeloop, met enthousiaste jeugdige lopers. Foto: PR
De start van de Gaanzeloop, met enthousiaste jeugdige lopers. Foto: PR (Guido Bogert Fotografie)

Hardlopen in mooie omgeving tijdens Gaanzeloop

GELSELAAR - Op zaterdag 23 Maart is wederom de OVM Gaanzeloop, een hardloopevenement dat niet meer weg te denken is op de hardloopkalender en vele lopers naar het mooie Gelselaar trekt. Nadat het vele jaren van de kalender was heeft een enthousiaste groep vrijwilligers dit evenement twee jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen en opgepakt. Dat het een succes is bleek wel uit de grote deelname die er is voor dit evenement. De loop wordt georganiseerd door de voetbalvereniging EGVV uit Gelselaar.

Twee jaar terug stonden er drie loopnummers op het programma en net als vorig jaar zijn er dit jaar wederom op verzoek van vele lopers vier afstanden. Dit jaar heeft de organisatie voor geheel vernieuwde parcoursen gekozen die zowel over verharde als onverharde wegen gaan door het mooie coulisselandschap.
Om 13.00 uur starten de lopers voor de 5 km, een afstand die door het buitengebied van Gelselaar gaat. Om 13.15 uur starten de lopers voor de 16.1 Km (tien Engelse mijlen), deze gaat zowel door het buitengebied van Gelselaar maar doet ook het buitengebied van de buurdorpen aan. Om 13.40 uur starten de lopers voor de 10 Km, ook deze gaat door het buitengebied van Gelselaar en Diepenheim. Tenslotte is er om 15.00 uur de 2.5 km. Deze gaat door het dorp Gelselaar en betreft twee rondes door het dorp zodat de lopers twee keer over start en finish komen om zo maximaal aangemoedigd te kunnen worden.
Bij de finish worden de deelnemers getrakteerd op sportdrank, stukjes fruit en op een plak krentewegge. Deelnemers zijn er uit alle windstreken van Nederland, bij de voorinschrijving hebben zich naast lokale hardlopers ook lopers uit andere provincies gemeld. Voor de winnaars en de podiumplekken op de diverse afstanden zijn er leuke prijzen te winnen.
Voorafgaand aan dit evenement was er een hardloopclinic onder leiding van Theo en Janny Nijkamp. Tien weken lang getraind is voor deze loop, er deden dit jaar meer dan 35 deelnemers mee aan deze clinic die zeer geslaagd was. Ook komend najaar zal EGVV wederom zo'n tien weken durende clinic organiseren.

Inschrijving kan met voorinschrijving tot 21 maart 2019 op www.egvv.nl. Op de wedstrijddag zelf kan men inschrijven tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden