Leden Vios gym Beltrum vallen in de prijzen

Maud te Veluwe. Foto: PR
Maud te Veluwe. Foto: PR

BELTRUM - Op zondag 17 maart vond voor de turners van Vios de derde plaatsingswedstrijd plaats van de vierde divisie. Vier meisjes wisten zich voor de regiofinale te plaatsen.

In de eerste wedstrijd mochten instapper Jenske Roerdink en junior turnsters Mila ter Meer, Babeth Wildenborg en Aniek Balast de wedstrijd aftrappen. Jenske begon met een prima sprong en brugoefening. Op sprong liet ze zelfs zo'n mooie streksprong laten zien dat ze maar liefst een 9,700 in de E-score kreeg, dit werd dan ook beloond met een eerste plaats op dit toestel. Daarnaast haalde ze op brug het tweede cijfer. Ook op balk liet ze een goede oefening zien aan de jury. Waarna de vloer nog overbleef als laatste toestel. Deze keer turnde Jenske haar hele oefening, wat dan ook werd beloond met een puntenaantal dat een stuk hoger was dan de vorige keer en zelfs het hoogste cijfer van de wedstrijd. Deze vier toestellen werden beloond met een welverdiende zilveren medaille.
Op de andere baan begonnen de junioren hun wedstrijd op vloer, alle drie hebben de meiden daar prima oefeningen neergezet. Ook op sprong waren er geen grote fouten. Helaas ging het op brug bij Aniek niet helemaal zoals ze wilde. Op de balk lieten de meiden zien wat ze op dit moment in hun mars hebben. In het eindklassement is Babeth op de ondankbare vierde plek geëindigd, Mila werd tiende en Aniek veertiende.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Nikki Roerdink en Maud te Veluwe. Maud mocht aftrappen op balk, dit deed ze met een prima oefening. Op vloer sprong ze spontaan een nieuwe serie die ze nooit had geoefend. Met een mooie sprong en brugoefening sloot ze haar wedstrijd weer goed af; ze mocht de hoogste trede op het podium betreden.
Nikki begon op sprong, met twee mooie sprongen, waarbij ze bij beide minder dan een punt aftrek kreeg, startte ze haar wedstrijd goed. Ook op brug liet ze een super oefening zien, waar ze van de jury een 9,200 in de E-score voor kreeg en hiermee het tweede cijfer van de wedstrijd. Ze zette dit voort op balk en vloer waar zij wederom prima oefeningen liet zien. Ze eindigde als tiende.

In de derde en laatste wedstrijd mocht Sophie Heutinck in actie komen. Als eerste toestel had ze vloer, dit ging vele malen beter dan tijdens de vorige twee wedstrijden. Deze instelling hield Sophie de hele wedstrijd vast, helaas lukte het niet overal even goed, maar het plezier was er zeker. Ze eindigde als zeventiende.

De uitslagen van deze zondag zijn samengevoegd met de vorige plaatsingswedstrijden. Met deze uitslagen hebben Jenske, Babeth, Maud en Nikki zich geplaatst voor de regiofinale vierde divisie. Mila en Sophie staan als eerste reserve op de lijst.

Meer berichten