De winnaars van het taalproject. Foto: PR
De winnaars van het taalproject. Foto: PR (Foto: )

OBS Menno Ter Braak geeft 'vriendschap' een dikke duim

EIBERGEN - De afgelopen twee weken heeft OBS Menno ter Braak haar jaarlijkse Taalproject gehouden. Met dit jaar het thema Vriendschap. Het taalproject werd geopend met een voorstelling over dit thema: 'Vriendschap is niet te koop'. Dat is een interactieve voorstelling waarin iedereen wordt uitgenodigd mee te denken en te doen.

Tijdens het project hebben de leerlingen vol enthousiasme gewerkt aan allerlei taalproducten die uiteindelijk werden tentoongesteld. Ouders en andere belangstellenden konden samen met de leerlingen de hele school door om alles te bewonderen.

Uit elke groep waren drie leerlingen genomineerd met een taalproduct. Een vakkundige jury bestaande uit twee ouders en de voormalig directeur heeft uit al deze verhalen, gedichten, werkstukken de medaillewinnaars gekozen.
De winnaar van groep A/B werd Ismee Klein Goldewijk, in groep 3/4 kwam de winnende inzending van Luna ten Have, in groep 5/6 maakten Liz Saaltink, Lena Berentsen, Eva Ripping en Anna Ripping het winnende kunstwerk en in groep 7/8 wonnen Kyano Hasselo en Loek Meijer. Deze leerlingen streden samen om de Dikke Duim, de wisseltrofee voor de beste inzending. Tijdens de feestelijke afsluiting van het project werden Liz Saaltink, Lena Berentsen, Eva Ripping en Anna Ripping tot winnaars uitgeroepen, zij mogen de trofee om de beurt tot aan het volgend taalproject thuis houden.

Meer berichten