Gezellig samen fietsen. Foto: Henk ter Horst
Gezellig samen fietsen. Foto: Henk ter Horst (Foto: )

Tweede seizoen Eibergse Fietszondagen

EIBERGEN - In het vroege voorjaar van 2018 staken op initiatief van Tourclub Eibergen een vijftal toerfietsers, die een aantal Eibergse fietsgroepen vertegenwoordigden, de koppen bij elkaar om te brainstormen over gezamenlijke fietstochten. Het resultaat van dat 'hersenhozen' was dat zij vijf Eibergse Fietszondagen organiseerden.

Vijf zondagochtenden waar iedereen met een racefiets welkom was; vijf zondagochtenden waar in een tempo gefietst wordt, dat voor een ieder te doen is;vijf ochtenden waar gezellig met elkaar toerfietsen het doel is; vijf ochtenden samen genieten van koffie met (appel)gebak. De te fietsen afstanden lagen tussen de 80 en de 110 km. Deze fietszondagen waren een groot succes; telkens waren er rond de 40 toerfietsers die in 2 groepen een tocht fietsten. Al snel bleek dat 2 groepen heel handig was met het oog op de verschillen in snelheid.

Vanwege dit succes is besloten om dit fietsseizoen opnieuw deze fietszondagen te organiseren; zondag 7 april zal de eerste fietszondag verreden worden over een afstand van ruim 80 km.

Damesgroep
Nieuw dit jaar is dat de organisatoren uitdrukkelijk fietsende dames uitnodigen ook deel te nemen aan deze fietszondagen. Zij zullen onder leiding van Irma Koeslag een tocht fietsen van in eerste instantie ongeveer 40 km. Geprobeerd zal worden een plek te vinden waar zowel de dames als de heren gezamenlijk van hun koffie met appelgebak kunnen genieten.
De start is telkens om 08.30 uur bij de Pickerhal; de finish rond een uur of twaalf bij De Klok. De Eibergse fietszondag wordt telkens gehouden op de eerste zondag van de maanden april, mei, juni en juli. De eerste Eibergse Fietszondag is op 7 april; daarna volgen 5 mei, 2 juni, 7 juli en de laatste is op zondag 1 september.

De initiatiefnemers nodigen iedereen uit Eibergen en directe omgeving met een racefiets uit om zondagmorgen 7 april deel te nemen aan de eerste Eibergse Fietszondag van het seizoen 2019!! Half negen bij de Pickerhal. Ter plekke worden afspraken gemaakt over de gemiddelde snelheid, eventuele groepsgrootte en 'spelregels' rond het fietsen in een groep.

Meer berichten