Bezoek aan biologische boerderij

Algemeen

EIBERGEN - Op zaterdagmiddag 13 april vindt een bezoek aan de biologische boerderij Arink uit Lievelde plaats. De excursie is een initiatief van de commissie Inspiratie en Ontmoeting van Protestantse gemeente Eibergen, Rekken en Neede.

Overal zijn initiatieven om het leven duurzamer te maken, heel veel sectoren zijn hier mee bezig. Ook boeren proberen te veranderen. John Arink en Liane Betting in Lievelde zijn hier al jaren bezig en werken met de kracht van de natuur. Zonder chemie en antibiotica houden ze vijftig koeien. Kalveren blijven op de boerderij en mogen grazen in natuurgebieden rond het Korenburgerveen. Onlangs waren ze met hun bedrijf op BinnensteBuiten. Hun witschimmelkaas is behoorlijk bekend en het vlees wordt in natuurvoedingswinkels en in hun boerderijwinkel verkocht. Doordat bezoekers graag op de boerderij een kopje koffie wilden drinken is er uiteindelijk een hooimijt met behulp van roggestro van eigen land, douglashout en leem omgebouwd tot 'Biotel', een gezellige plek waar ook gedineerd en gelogeerd kan worden. John en Liane hebben de bedoeling om aan iedereen te laten zien 'dat het gewoon kan, biologisch boeren'.
Op zaterdagmiddag 13 april organiseert Inspiratie& Ontmoeting van PKN kerk Eibergen, Rekken en Neede een bezoek met rondleiding aan boerderij Arink waarbij de deelnemers uitleg krijgen over alle aspecten van het biologisch boeren. Vertrek 14.00 uur bij De Huve in Eibergen. Deelnamekosten zijn drie euro per persoon en wie mee wil, moet zich voor 9 april aanmelden bij Ans Pietersen, e-mail: anspietersen@hotmail.com of tel. 0545- 473194.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant