't Spieker. Foto: Rob Stevens
't Spieker. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Open huis van zorgpartijen in 't Spieker

EIBERGEN - Het bruist weer van leven in 't Spieker in Eibergen. Aan de hand van Sjoerd de Witte maakte de Stichting Kulturhus 't Spieker vorig jaar een doorstart. Een tijdlang was het maar de vraag of het tien jaar geleden als Kulturhus gestarte gebouw zou overleven. Het blijkt dat het snel kan verkeren. Waren er eerst zorgen, nu is het juist 'de zorg' die weer een invulling aan het pand geeft. Zaterdag 6 april houden de nieuwe zorgpartners van het pand open huis met een feestelijk tintje van 15.00 tot 17.00 uur. Om te laten zien wie zich gevestigd hebben.

Door Rob Stevens

Het theater en de beide muziekverenigingen Excelsior en Euphonia hebben in 't Spieker ook nog hun thuisplek. Maar een groot deel van de nieuwe activiteiten staat nu in het teken van de zorg. De nieuwkomers zijn enthousiaste zorgverleners die op een positieve en vernieuwende manier hun vak uitoefenen en elkaar ook vooral aanvullen. Die samenwerking past ook bij hun gedeelde zorgvisie. In het concept positieve gezondheid wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte. In deze visie is gezondheid niet meer het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat om het vermogen met veranderende omstandigheden om te gaan waarbij mensen zoveel mogelijk hun eigen regie voeren.

Riekske Berendsen is nu een aantal maanden werkzaam in 't Spieker in haar Huisartsenpraktijk Berendsen. Berendsen: "Het is fijn dat we hier met een aantal verschillende disciplines uit de zorgsector vertegenwoordigd zijn. Dat maakt dat we, als dat nodig is, multidisciplinair kunnen overleggen in complexe situaties en direct kunnen doorverwijzen. En sinds een aantal maanden wordt vanuit deze plek op de maandag- donderdagochtend ook gewandeld. Dat soort activiteiten heeft meerwaarde voor het zorgaanbod dat we hier bieden. Er zullen hier wellicht nog meer van dit soort ontspannende activiteiten volgen."
Zaterdag is er dus een feestelijke open huis: 'Zorg in t Spieker'. Met muziek en cultuur. De zorgverleners laten zien hoe blij ze zijn met en trots op hun nieuwe pand. Het gaat om de volgende zorgpartijen: Huisartsenpraktijk Berendsen, Buurtzorg, Oefentherapie Eibergen, Sensire, Alois Care, Ergo Es, Osteopathie A.E. Deunk, Ergotherapie Totaal, an&co kinderfysiotherapie, en kinderergotherapie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden