Burgemeester Van Oostrum hijst de vlag samen met Tess, Fleur en Lian. Foto: Rob Weeber
Burgemeester Van Oostrum hijst de vlag samen met Tess, Fleur en Lian. Foto: Rob Weeber

Speeltuin De Berg heeft z'n eigen vlag

Algemeen

NEEDE - Burgemeester Joost van Oostrum was zaterdag 30 maart volgens de aanwezige kinderen voor een dag de burgemeester van Neede. Hij was uitgenodigd om samen met drie leerlingen van de Alfrinkschool de nieuwe vlag van Speeltuin De Berg te onthullen. De drie meisjes Tess Tijdhof, Lian te Woerd en Fleur Schoolderman hadden gezamenlijk één tekening gemaakt als ontwerp voor de vlag. Hun tekening werd als beste gekozen uit meer dan 200 inzendingen, afkomstig van alle basisscholen van Neede. Volgens Tess betekende de tekening een 'welkom voor iedereen in de speeltuin'.

Door Rob Weeber

Het was een groot feest in de speeltuin. DJ Marvin draaide zijn plaatjes, Beweegwijs had samen met Albert Heyn een kraam met fruitspiesjes verzorgd en Studio De Gaard verzorgde onder leiding van Karien Polman een dansclinic. Ook presenteerden zich diverse verenigingen op het terrein, zoals scouting en de Needse Gymnastiek Vereniging. Maar de speeltuin draait natuurlijk om de kinderen. Met drommen tegelijk krioelden ze met hun ouders door de speeltuin op zoek naar vertier, zoals het springkussen, de (mini) speeltoestellen of het voetbalveldje. Als beheerder van de speeltuin fungeert Silvia Uyting. Zij is al twaalf jaar actief en coördineert onder andere het rooster voor de oppasmoeders en de activiteitenclub. Marleen Abbink-Wijlens is lid van die activiteitenclub en ziet de belangstelling voor de speeltuin toenemen. "Binnen het seizoen is de speeltuin van maandag tot en met zaterdag van 14.30 – 17.00 uur geopend. In de vakantietijd gaan we een uurtje eerder open. Het mooie aan deze speeltuin is dat het terrein volledig omheind is en de kinderen onder toezicht kunnen spelen. Het is overigens voor alle kinderen uit Neede bedoeld. De speeltuin is niet exclusief voor de wijk De Berg. Verder organiseren wij iedere laatste zaterdag van de maand een activiteit. Met Pasen bijvoorbeeld gaan we eieren zoeken en op 25 mei is er weer de groei- en bloeidag waarop de kinderen in Moestuin De Berg kunnen meehelpen. De entree is 1 euro per persoon, tenzij je lid bent. Voor slechts 20 euro per jaar is het hele gezin lid en kun je iedere dag gratis naar binnen. De speeltuin telt inmiddels al 175 leden. Ons team is enthousiast, we proberen de verbinding met de gehele Needse samenleving te leggen."
Vanaf nu wappert er dus een vlag op de speeltuin, mogelijk gemaakt door drukkerij Ened. Het is een nieuwe stap in de verdere activiteitenontwikkeling van Speeltuin De Berg. Inmiddels bestaan er ook plannen om in de winter open te gaan. Speeltuin De Berg is onderdeel van Trefpunt De Berg en gevestigd aan de Bergstraat 63A. Neede.


www.trefpuntdeberg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant