Vernissage in Kunstcarrée Art Gallery Bocholt

Algemeen

BERKELLAND/BOCHOLT - De Kunstcarrée Art Gallery Bocholt nodigt iedereen van harte uit om op vrijdag 5 april de vernissage bij te wonen. De bekende expositieruimte in de Nordstrasse wordt de komende jaren gehuurd door kunstliefhebber en art promotor Hans Benno Hein. Hij heeft voor de Kunstcarrée Art Gallery een vernieuwde, Europese opzet bedacht. De bedoeling is om de komende jaren werk te laten zien van internationale kunstenaars uit Duitsland, Nederland en België. De exposities zullen een mix zijn van 2D en 3D kunst. Onder meer is het werk te bewonderen van de houtsculpturist Dolf Bierhuizen uit Borculo, de Duitse kunstschilder Helena Hajkova en de Belg Johnny Smets met metal art. Ook hangen er diverse werken van Herman Brood.

Hans Benno Hein is al jaren actief in het promoten van de kunst in de grensstad Bocholt. In zijn denken staat hij voor één Europa waarin de kunst de mensen verbindt. In 2018 was hij al betrokken bij de zogenaamde Pyralisk, een Pyramideachtige kunstvorm vervaardigd door een veertigtal internationale kunstenaars, waaronder uit Berkelland. "Mijn doel met de kunst is de mensen met elkaar in gesprek te brengen en zo een bewustzijn omtrent Europa te bevorderen. Vooral voor de jeugd is dit belangrijk. Zij moeten bewogen worden om te gaan stemmen voor hun Europa. Op 4 en 5 mei nodig ik Nederlandse, Belgische en Duitse jeugd uit om over de toekomst van Europa te discussiëren. Zij mogen ook de eerste schetsen maken voor de zogenaamde Europese wensschutting, een 15 meter lange bouwschutting in de binnenstad van Bocholt. Deze wordt gedurende de bouwperiode voorzien van teksten en afbeeldingen. Het thema Europa heb ik ook doorgetrokken naar de Kunstcarrée Art Gallery. Ik wil samen met de stad Bocholt en de centrumondernemers nieuwe wegen inslaan en de art gallery tot een internationaal georiënteerde ontmoetingsplek voor kunst in brede zin maken."
De vernissage is op vrijdagavond 5 april om 19.00 uur. De Kunstcarrée Art Gallery is gevestigd aan de Nordstrasse 39 in Bocholt. Na de feestelijk opening is de expositie te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag van 15.00 – 19.00 uur, zaterdags van 11.00 – 16.00 uur en ieder 2e zondag van de maand van 11.00 – 16.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant