De tweelingzussen Anita en Silvia te Kaat  met de verwachte Eibergse variant van Monopoly. Foto: Rob Weeber
De tweelingzussen Anita en Silvia te Kaat met de verwachte Eibergse variant van Monopoly. Foto: Rob Weeber

Jumbo introduceert Eibergs Monopoly

Algemeen

EIBERGEN - Als straks de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, is de kans groot dat heel Eibergen achter een van de meeste verkochte bordspellen ter wereld zit, Monopoly. Maar in plaats van op Brink Ons Dorp wordt het eerste hotel misschien wel op De Brink in Eibergen gezet. Een andere vraag is waar de gevangenis komt. Het kan allemaal, de Jumbo Supermarkt namelijk brengt vanaf 30 november onder licentie van Hasbro Gaming een puur Eibergse variant uit.

Door Rob Weeber

Jumbo-bedrijfsleider Rick Kiffen is belast met het project en laat een voorbeeld van de Zuid-Hollandse gemeente Pijnacker zien. "Het idee is niet nieuw. Ook in het oosten van ons land zijn er al supermarkten voorgegaan, zoals de Jumbo's in Haaksbergen en Aalten/Dinxperlo. Toen we dit hoorden wilden we ook een Eibergse versie. We zijn een lokale supermarkt en dat sluit mooi aan bij dit lokale initiatief. Deze maand nog kunnen alle inwoners van Eibergen via onze Facebookpagina hun keuze omtrent de (straat)namen indienen. Het is niet zo dat alles mag en kan, er zijn bepaalde spelregels waar we ons aan moeten houden, indachtig de opzet van het spel Monopoly. Uiteindelijk leveren we 22 'Straatnamen', 4 'Stations', 2 'Nutsbedrijven', 2 'Belastingen' en verder nieuwe namen voor 'Kans- en Algemeen Fondskaarten', inclusief logo's, aan. Verder bepalen we de nieuwe iconen voor de 'Eigendomskaarten', de kleur voor de inzet van de speeldoos en de foto op de voorkant van de deksel. Jammer is wel dat de kleur geel voor de inzet, onze huiskleur, niet mogelijk is. Niet alles hoeft letterlijk genomen te worden, alternatieve aanduidingen zijn ook mogelijk. Eibergen heeft bijvoorbeeld geen station. In week 22 moet alles ingeleverd zijn en kan de productie beginnen."

Kiffen erkent dat Jumbo uiteindelijk het laatste woord in de keuze voor alle benamingen heeft. In het verlengde daarvan moet hun inzending goedgekeurd worden door de maker Identity Games. Het is nog niet duidelijk hoe de klant het spel in bezit kan krijgen, maar Kiffen maakt duidelijk dat het in geen geval een zuivere spaaractie wordt. De details hieromtrent worden later bekend gemaakt. Wie mee wil doen aan het tot stand komen van de Eibergse Monopoly variant, kan het beste de komende dagen de Facebookpagina van de supermarkt in de gaten houden. Bij het persmoment deze week werden ook twee medewerksters in het zonnetje gezet. De tweeling Anita en Silvia te Kaat werkt meer dan veertig jaar bij de supermarktketen. Zij reikten symbolisch de zogenaamde nul-versie van het nieuwe spel uit.


Facebookpagina: Jumbo Patrick Hobelman Eibergen
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant