Derk Jan ten Hoopen bij Oud Noordijk

Algemeen

NOORDIJK - 'Gaat zitten en vertel'. Dat is de titel van het onlangs verschenen boek waarin oud-Needenaar en oud-huisarts Derk Jan ten Hoopen (roepnaam Dick) vertelt over zijn 24 jaar huisarts zijn in het Drentse Zuidwolde. Verhalen over vreugde en verdriet, over leuke en minder leuke zaken, dus over het dagelijks leven van een huisarts. Hij praatte in het dialect met zijn patiënten en dat doet hij nog steeds.

Dick en Hoopen komt op donderdag 18 april op uitnodiging van de historische vereniging Oud Noordijk naar de Oale Schole aldaar. De inhoud van het boek is de basis voor een lezing. Ook draagt hij voor uit gedichtenbundels van zijn hand. Verder gaat hij in gesprek met zijn bezoekers. De bijeenkomst begint om half acht. Ook niet-leden van Oud Noordijk zijn van harte welkom. De entree is gratis.

De huisarts/auteur is geboren en getogen in Neede. Hij heeft daar zijn jeugd inclusief de lagere schooltijd doorgebracht. Zoals gebruikelijk in die tijd voetbalde hij niet onverdienstelijk bij Sportclub Neede. In Winterswijk volgde hij de HBS-opleiding waarna hij de medische kant op ging. Na afloop van deze studie vestigde hij zich als huisarts in Zuidwolde.
Nog regelmatig komt hij al dan niet met zijn echtgenote naar Neede en de Achterhoek om familie, vrienden en kennissen te bezoeken. Ook is hij vaak bij verenigingen en instellingen te gast om mee te werken aan dialectavonden.

Op donderdag 18 april is er een unieke mogelijkheid om Dick ten Hoopen in de Oale Schole te ontmoeten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant