Een foto gemaakt tijdens Euro Bird Watch, Telpost Havelandsweg. Foto: PR
Een foto gemaakt tijdens Euro Bird Watch, Telpost Havelandsweg. Foto: PR

Openbare lezing bij Vogelwerkgroep Berkelland

Openbare lezing Vogelwerkgroep

BERKELLAND - Bijna iedereen vindt het leuk om vogels in zijn of haar tuin te zien en te horen, maar welke soorten kunnen we verwachten en wat we kunnen doen om ze uit te nodigen en te lokken? Koos Dansen vertelt daarover bij de Vogelwerkgroep in een openbare lezing op dinsdag 16 april, van 20.00 tot 22.00 uur, met gratis entree, bij De Melktap aan de Nettelhorsterweg 21 in Borculo.

Zowel de tuin zelf als de omgeving daarvan spelen hierbij een rol. Hoe gevarieerder des te meer vogels. Hoeveel en welke hangt af van de ligging, de grootte, inrichting en het onderhoud. Zo spelen de aanwezigheid van bomen, besdragende struiken, beschutting zoals een met klimop begroeide schutting of schuurtje, water in de vorm van een vijver(tje), nestkasten en een gevulde voertafel of vetbollen een rol. In een gemiddelde tuin komen al gauw 10 tot wel 30 soorten en in een grotere bos- of landgoedtuin nog veel meer. Wie mussen, mezen en merels uitnodigt, lokt vanzelf ook de sperwer die van zangvogels leeft.

Koos Dansen was voorlichter en redacteur bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Nu geniet hij van zijn tuin en de natuur dichtbij, fotografeert vogels in en om zijn stadstuin en vanuit een boshut met drink- en voerplek en geeft natuurlezingen.

Meer berichten