Alle kampioenen van de AKF. Foto: Mirjam ter Maat
Alle kampioenen van de AKF. Foto: Mirjam ter Maat (Foto: Mirjam ter Maat)

Zwolle scoort in klootschietcompetitie AKF

EIBERGEN - De klootschieters van Zwolle hebben een uitstekende prestatie neergezet in de competitie van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Na de laatste wedstrijd, zaterdag in Eibergen, bleek in drie van de zes klassen een Zwols team te hebben gewonnen.

Aan de AKF-competitie, die loopt van september tot april, nemen in totaal 48 teams deel. In de zes verschillende klassen worden twaalf wedstrijden gespeeld. In de 1ste klasse bleken de heren van Zwolle 1 het sterkst. Het verschil met de nummers 2 en 3, Respelhoek 1 en Klein Dochteren 1, bedroeg respectievelijk 20 en 21 schoten. In de 2de klasse was Zwolle 3 het sterkst. Zij wonnen met een verschil van 57 schoten op de nummer 2 Onderlingen 2 en 60 schoten op de nummer 3 Heksenkring 1. Ook in de 3de klasse was een team van Zwolle de kampioen. Zwolle 5 won met een miniem verschil van drie schoten van zowel Onderlingen 3 als Eibergen 3.
In de 4de klasse werd De Hemmele 1 kampioen. Met respectievelijk 11 en 20 schoten meer eindigden op plaats 2 en 3 Zwolle 6 en Heksenkring 2. In de 5de klasse won Dijkhoek 5 met acht schoten van zowel de nummer 2 als 3: Onderlingen 4 en Eibergen 4. De laatste kampioenen komen uit de 6de klasse: Klein Dochteren 6. Zij wonnen met een ruim verschil van 35 schoten van Winterswijk 3 en met 56 schoten van Respelhoek 6.

Meer berichten