De opening van de Lidl, meteen ook de laatste officiële handeling als wethouder van Patricia Hoytink-Roubos. Foto: Rob Stevens
De opening van de Lidl, meteen ook de laatste officiële handeling als wethouder van Patricia Hoytink-Roubos. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Lidl Eibergen opent feestelijk

EIBERGEN - Woensdag 10 april is het zover. Na jaren oponthoud als gevolg van juridisch gekrakeel opent de Lidl vestiging in Eibergen haar deuren. Tot echt het allerlaatste moment is men binnen bezig de schappen te vullen met verse waren. Terwijl buiten de eerste klanten al hun opwachting maken.

Door Rob Stevens

Onder de wachtenden worden lootjes uitgedeeld. Harries lot blijkt winnend en hij mag als eerste klant, nog voor het moment van officiële opening, een minuut lang gratis winkelen. Zijn reactie: "Meer geluk dan wijsheid." Via de luidspreker zijn buiten zijn verrichtingen te volgen. Op zijn dooie akkertje beent Harrie door de winkel en gooit af en toe wat in zijn winkelkar. Een minuut is snel voorbij. Filiaalmanager Aron Overkamp tot de eerste klanten die buiten met hun karretje in de kou staan te wachten: "Het winkelpersoneel heeft Harrie geholpen en zijn winkelkar zo toch nog behoorlijk gevuld met allerlei waren. We gaan zo echt open. Ik ben blij dat het nu eindelijk zover is. We hebben de laatste weken keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen."
Samen met wethouder Patricia Hoytink verricht de filiaalmanager de openingshandeling: gezamenlijk drukken zij een rode knop in die het doek laat zakken dat de ingang verspert. Het is de laatste officiële handeling van de ondanks een kaakontsteking aanwezige wethouder. Patricia Hoytink gaat immers aan de slag als de nieuwe burgemeester van Overbetuwe. Het is negen uur, de eerste klanten van de Lidl Eibergen stromen dan naar binnen. De reguliere openingstijd is om 8.00 uur, alleen zondag om 10.00 uur.
De vestiging heeft een noviteit. Er zijn geen tabakswaren te krijgen. Op termijn zullen in alle Lidl-vestigingen geen rookwaren meer te verkrijgen zijn. De supermarkt keten profileert zich maatschappelijk, lokale activiteiten en initiatieven worden ondersteund. De discounter in Eibergen is ook duurzaam. Regenwater wordt afgevoerd naar open water, er is ledverlichting, gratis groene stroom via laadpalen, driedubbele isolatie, et cetera. Met de komst van de Lidl beschikt Eibergen nu over vier landelijk opererende supermarkten. In ieder geval is het centrum een lelijke open plek armer en een regionale trekpleister rijker.

Meer berichten