Vrolijkheid tijdens de vossenjacht. Foto: Sonja Grooters
Vrolijkheid tijdens de vossenjacht. Foto: Sonja Grooters (Foto: )

Kluis op Tormijnschool gekraakt

NOORDIJK - Op de Tormijnschool stonden vrijdag 12 april zes kluizen die door de leerlingen gekraakt konden worden. Om achter de code konden zij de hele dag kaartjes verdienen waarmee de kluis te kraken zou zijn.

Vrijdag 12 april werden de koningsspelen gehouden op de Tormijnschool. Na een goed koningsontbijt gingen alle kinderen naar buiten waar gezamenlijk werd gedanst op het lied 'De Pasapas'. Een aanstekelijk lied waarvan de melodie in je hoofd blijft hangen, met snelle bewegingen. De kinderen hadden op school en thuis goed geoefend, iedereen danste mee!
Daarna werden er spelletjes op het plein gespeeld, waarbij elk groepje leerlingen werd begeleid door een leerling van groep 8. Er werd gesprongen op de tumblingbaan, om het hardst gehupt bij de skippybalrace, er werden hoge torens gebouwd met blokken, de kinderen speelden kingen en pionvoetbal en probeerden zo ver mogelijk te springen. Alle spelletjes werden gespeeld door kinderen van groep 1 tot en met 8, waarbij de oudsten de jongsten hielpen, door bijvoorbeeld hand in hand over de tumblingbaan te rennen of samen een pion te verdedigen bij pionvoetbal.
's Middags was er een vossenjacht uitgezet in het dorp. Ouders, die verkleed waren als verpleegster, schilder of uitmester van een paardenstal, moesten worden ontmaskerd. Als dat lukte en de kinderen wisten een vraag over het Koninklijk huis goed te beantwoorden, kreeg de groep een code. Aan het eind van de dag moest er met die codes worden gerekend.
Gelukkig konden alle groepen hun kluis aan het eind van de dag open krijgen, want daarin lag een tegoedbon voor een ijsje. En zelfs met het koude weer smaakt dat toch lekker. Aan het eind van deze feestdag werd nog een keer vol overgave de Pasapas gedanst.

Meer berichten