De jeugdige vissers met hun begeleiders. Foto: PR
De jeugdige vissers met hun begeleiders. Foto: PR (Foto: )

Viscursus Het Simmetje voor de jeugd

DIEPENHEIM - Zaterdag 13 april werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim.

Er waren tien nieuwelingen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar en deze werden begeleid door vier vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst drie filmpjes op een groot scherm, 'Vissen doe je zo (vaste stok)' van Ed Stoop, bekend van Vis Tv en er werd van alles verteld, uitgelegd en voorgedaan. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren enthousiast. Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping de Mölnhöfte, om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er helaas weinig zin in, maar toch werden er in totaal nog 38 vissen gevangen en iedereen ving een of meerdere vissen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen het jeugdwedstrijdoverzicht mee met een sticker en een zak lokvoer (deze werd gesponsord door Hennie Kruidenier uit Haaksbergen). Het was een geslaagde middag voor cursisten en de vereniging.
De eerste viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 24 mei aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur.

Meer berichten