Een beeld van het concours van vorig jaar. Foto: Boelo Meijer
Een beeld van het concours van vorig jaar. Foto: Boelo Meijer (Foto: Boelo Meijer)

Twee dagen paardensport in Eibergen

EIBERGEN - Rijvereniging PC & LR de Berkelruiters verzorgt op zaterdag 27 en zondag 28 april het concours hippique Eibergen. Dit jaarlijkse springconcours op het terrein van wandelpark De Maat, met ook dressuur-rubrieken voor pony's en paarden, markeert het begin van het outdoor-seizoen

De twee dagen zijn gevuld met een gevarieerd programma voor dressuur én springruiters. Zaterdag 27 april staat in het teken van zowel paarden als pony's. Ponyruiters kunnen starten in de klasse BB t/m ZZ springen en in de klasse B t/m L2 dressuur. Ook is er teamspringen voor paarden en pony's: drie deelnemers die met elkaar dezelfde hoogte springen en gaan voor de snelste tijd en de minste fouten. 's Middags staan de klassen BB t/m ZZ springen voor de paarden op het programma en op zaterdagavond de 40+ springwedstrijd, is samenwerking met Seniorenclub Achterhoek. Deze springwedstrijd is speciaal voor senioren vanaf 40 jaar. Er kan gestart worden in de klasse B (80cm), L (90 cm), M (100 cm), Z (110 cm) en ZZ (120 cm).
Op zondag worden de klassen BB t/m ZZ en nationaal 1.40 verreden en dressuur-klassen B t/m L2 voor paarden. Parcoursbouwer tijdens deze wedstrijd is Carel Hissink.
Voor de kinderen is er tijdens het springconcours is er een springkussen. Iedereen mag komen kijken op wandelpark De Maat. Deze locatie is op loopafstand van het centrum van Eibergen en de toegang is gratis. Meer informatie op de facebookpagina of de website.

www.berkelruiters.nl

Meer berichten