Ellen Hartman (links) en Karlijn Stroet van Discus Eibergen bij de nieuwe Dierendouche, waarvan alle klanten gebruik kunnen maken.
Ellen Hartman (links) en Karlijn Stroet van Discus Eibergen bij de nieuwe Dierendouche, waarvan alle klanten gebruik kunnen maken. (Foto: Marije Stomps)

Discus Eibergen viert zaterdag 20 april feest met mooie acties en leuke activiteiten

Hond, kat en knaagdier weer lekker schoon door nieuwe Dierendouche


Dierenspeciaalzaak Discus Eibergen draait sinds begin dit jaar onder de nieuwe eigenaren Ellen Hartman en Karlijn Stroet. Nu de laatste terug is van zwangerschapsverlof, is de overname met terugwerkende kracht reden voor een feestje. Klanten profiteren daar van mee: op zaterdag 20 april zijn er leuke acties, kortingen en activiteiten in en rondom de winkel op de Brink. Ook wordt de nieuwe Dierendouche gepresenteerd.

Hoe vervelend is het als je hond na een lange wandeling met een natte vacht en modderpoten je huis vies maakt? Ook als je hem meteen onder de douche zet, is het leed vaak al geschied en blijft de badkamer als een smeerboel achter. Dat kan anders, dachten Karlijn Stroet en Ellen Hartman van Discus Eibergen. Zij lieten een professionele wastafel voor huisdieren in hun winkel installeren.

Iedereen mag, tijdens openingstijden en tegen een kleine vergoeding, gebruiken maken van deze Dierendouche. "De douche is van alle gemakken voorzien", vertelt Karlijn. "Natuurlijk is er warm en koud water en het gebruik van shampoo en crèmespoeling is inclusief." "De wastafel is in hoogte verstelbaar", vult Ellen aan. "Je bent al snel een half uur bezig als je je hond wast. Als je daarbij steeds krom moet staan, is dat niet prettig. Deze wastafel zet je gewoon op de juiste hoogte, zodat je er goed bij kunt. Er is ook een föhn en een trimtafel met borstels. Zo kun je je huisdier schoon en droog weer mee naar huis nemen."

Alles voor de klant
De twee onderneemsters spreken consequent over de Dierendouche. Want hoewel er waarschijnlijk vooral honden zullen worden gewassen, kunnen allerlei dieren gebruik maken van de Dierendouche. Karlijn: "Sommige katten of konijnen worden gewassen voordat ze aan een show deelnemen. Maar ook knaagdieren zijn soms aan een wasbeurt toe, bijvoorbeeld omdat ze erg vies zijn aan de achterkant." Ellen: "Klanten die graag willen dat hun huisdier wordt gewassen, maar dit zelf niet kunnen of willen, kunnen dit op afspraak door ons laten doen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld nagels knippen. In overleg is alles mogelijk."

Dat is sowieso de insteek van de twee jonge lokale onderneemsters, die de Berkellandse dierenspeciaalzaak per 1 januari van dit jaar overnamen van een investeerder van buiten de regio. "Service vinden we heel belangrijk. Zo hebben we een thuisbezorgservice en kunnen klanten hier niet alleen voor producten terecht, maar ook voor advies. Binnenkort organiseren we weer een aquascaping bijeenkomst – over het inrichten van aquariums – en een kippen informatieavond. Ook komen er weer regelmatig hondenwandelingen op de agenda te staan", somt Ellen op.

Feestje
Ellen Hartman stond de laatste maanden even zonder Karlijn Stroet in de winkel, want zij had zwangerschapsverlof vanwege de komst van haar derde kindje. Sinds april is Karlijn weer aan het werk. Daarom wordt nu alsnog de overname van de zaak gevierd. Dat gebeurt door middel van een speciale feestdag op zaterdag 20 april. Er zijn dan mooie prijzen te winnen, er is een dierenfotograaf en een springkussen voor kinderen, een gratis tekenbehandeling voor honden en katten en snacks voor huisdieren. Er worden mooie prijzen verloot, zoals een kattenkrabpaal en hondenfietskar. Iedereen is welkom om Dierenspeciaalzaak Hartman - Stroet Discus Eibergen binnen te stappen en het feestje mee te vieren.

Feestelijke dag 20 april

· Nieuwe Dierendouche

· Dubbele punten sparen

· Dierenfotograaf

· Springkussen

· Attentie bij aankoop vanaf 15 euro

· Kattenkrabpaal verloting

· Trekking hondenfietskar

· Elke 100e klant cadeaubon van 25 euro

· Snacks voor hond, kat en knaagdier

· Levende hondenmascotte

· Gratis vlooienbehandeling hond en kat (max. 2 per hh, behandeling in de winkel)

· Gratis antiparasietbehandeling knaagdier (max. 2 per hh, behandeling in de winkel)

Meer berichten