Het bestuur van de stichting Speelweek en rechts Ben te Grotenhuis van Rotary Club Neede. Foto: Rob Stevens
Het bestuur van de stichting Speelweek en rechts Ben te Grotenhuis van Rotary Club Neede. Foto: Rob Stevens

Een cheque om van te spelen

Algemeen

NEEDE - De Stichting Speelweek Neede organiseert al meer dan 25 jaar in augustus een week voor kinderen met een verstandelijke beperking of achterstand in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar.

Stichting Speelweek Neede is in 1988 opgericht door Ad van Baal. Ooit werd deze activiteit door de gemeente gesubsidieerd. Sinds zes jaar is men echter afhankelijk van giften en donaties. Dat lukt goed. Zo blijft de bijdrage voor deelnemers laag en is de speelweek voor een ieder toegankelijk. Vorige week woensdag kreeg de voorzitter van de Stichting Speelweide Gerrit Muis, vergezeld door de bestuursleden Ellis Bomkamp en Anouk Voortman, een cheque ter waarde van 2700 euro uit handen van Ben te Grotenhuis, voorzitter van Rotary Club Neede. Het geld komt uit de opbrengst van zelfgemaakte jam verkocht op de jaarlijkse jammarkt in Neede. Rotary Club Neede doneert vaker gelden ten behoeve van 'Kinderen in de knel'.
Gerrit Muis: "Van dit geld en andere donaties bekostigt de Stichting Speelweek de jaarlijkse speelweek. Dit jaar al weer voor de dertigste keer. We deken erover een deel van het geld te besteden aan verkleedkleren en misschien ook wel een springkussen." De speelweek is dit jaar twaalf tot en met zestien augustus. Dat doen we op en rond de velden en accommodatie van Sportclub Neede, waar ook de buitenschoolse opvang is gevestigd. Steeds staat een thema centraal. Dit jaar is dat 'Kabouter Jos in het speelbos'. Vijf dagen lang wordt er veel geknutseld, gebouwd en gespeeld. Daarbij horen ook een dagje uit en een bezoek aan het zwembad. Op de laatste dag komen de ouders/verzorgers kijken wat de kinderen die week zoal voor moois hebben gemaakt. Voor de kinderen is het elk jaar weer een leuke uitje en de ouders/verzorgers van de kinderen zijn die week even ontlast van de extra zorg die hun kroost vaak nodig heeft.

Gerrit Muis en Ben te Grotenhuis (rechts). Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant