KBO-PCOB: samen sterker voor senioren

Manon Vanderkaa, directeur seniorenorganisatie KBO-PCOB. Foto: PR
Manon Vanderkaa, directeur seniorenorganisatie KBO-PCOB. Foto: PR (Foto: )

KBO-PCOB: samen
sterker voor senioren

NEEDE - PCOB Neede houdt woensdagavond 8 mei een informatieavond met als thema 'Wat heb ik eraan?' Directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB Manon Vanderkaa is deze avond een van de sprekers. Zij zal vertellen over belangenbehartiging én over de toegevoegde waarde van een seniorenorganisatie nu en in de toekomst.

Met ruim een kwart miljoen leden is KBO-PCOB de grootste seniorenorganisatie van Nederland. De actieve vereniging bestaat voor én door senioren. We maken ons sterk voor seniorvriendelijk beleid. We gaan landelijk en lokaal in gesprek met politici en beleidsmakers. En er is voor alle leden tijd en ruimte voor echt contact en waardevolle ontmoetingen in de ruim 800 afdelingen in het hele land, zoals bij PCOB-afdeling Neede.

KBO-PCOB is trots op de duizenden vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten voor senioren. Ze zijn belastinginvuller, tabletcoach, veiligheidsadviseur, ouderenadviseur, medewerker Pensioentelefoon et cetera en bezoeken senioren om lief en leed te delen. KBO-PCOB wil bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt. Deze informatieavond op 8 mei wordt gehouden in gebouw Diekgraven, Kostersteeg 4 in Neede (achter de grote kerk). Tijdens deze informatiebijeenkomst kunnen de bezoekers kennis nemen van de vele lokale PCOB-activiteiten en het belang van een sterke lokale en landelijke organisatie die de belangen van de 55-plussers in beeld brengt bij de beleidsmakers op verschillende terreinen.
Inloop woensdag 8 mei vanaf 19.30 uur in gebouw Diekgraven, begin programma 20.00 uur, rond 22.15 afsluiting avond.


Meer berichten