Burgemeester Van Oostrum reikt de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Marc Dieperink.   Foto: Marcel ter Bals, Orangepictures
Burgemeester Van Oostrum reikt de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Marc Dieperink. Foto: Marcel ter Bals, Orangepictures

Koninklijke Erepenning voor jubilerende Sportclub Neede

NEEDE - Het beloofde al een mooi jaar te worden voor de Sportclub Neede. De club bestond op 19 april van dit jaar precies 100 jaar, floreert als nooit tevoren en is de gedoodverfde favoriet om weer terug te keren naar de 4e klasse. Donderdagavond kwam daar nog een nieuwe mijlpaal bij. Burgemeester Joost van Oostrum verraste de club met de Koninklijke Erepenning. Dit is een onderscheiding voor verenigingen, instellingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan.

Marc Dieperink is sinds 2011 de 14e voorzitter. Hij stond in zijn speech even stil bij de bijzondere prestaties van de club buiten het voetbalveld. Met name de saamhorigheid binnen de club was een sterk punt. Alle betrokkenen hebben in de loop der jaren de club tot een boeiende en verbindende vereniging gemaakt. Sportclub Neede leeft en niets staat in de weg voor de volgende 100 jaar. Hij gebruikte zelfs de term people management om aan te geven hoe men met elkaar de aldus gevormde cultuur bewaakt. Maar het hart van de club blijft voetbal. Het is de vraag of men de successen van het verleden, de 2e klasse, nog kan evenaren, maar de 4e klasse lonkt en daar wacht FC Eibergen.
Aan dat laatste feit refereerde ook vicevoorzitter Joost Baak van FC Eibergen. Hij prees de sfeermakers van Neede-Noord en zag uit naar de hernieuwde derby's volgend seizoen. Tevens, met een knipoog, kon hij wel waarderen dat Neede met de promotie had gewacht tot het jubileumseizoen. De positieve uitstraling van de club werd ook nog eens bevestigd door voorzitter Bat ter Haar van VV Lochuizen en Nando Smid namens de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk. Neede was volgens hem een toonbeeld van omgang met de scheidsrechter. Natuurlijk mocht een woordje van hoofdsponsor Elite B.V. niet ontbreken. Zij zijn sinds 2011 hoofdsponsor en naar eigen zeggen bijzonder tevredenheid met de samenwerking. "Wij voelen ons thuis bij deze fantastische club", aldus Robert Niemeijer. Namens Elite kreeg de club een afbeelding van het nieuwe logo en een check van 2.500 euro.
Bij een dergelijk jubileum mag een boek niet ontbreken. Ronnie Holtkamp en Jan van Doorn, samenstellers ervan, boden het eerste exemplaar aan de weduwe van Broer Floors aan. Hij was het oudste lid van de vereniging, maar overleed niet lang na het interview voor het boek. De laatste zin van het interview luidde: "Helaas kan hij nu zelfstandig geen wedstrijden van het eerste elftal meer bezoeken, maar hij is er zeker bij tijdens het komende jubileum." Het mocht helaas niet zo zijn.

In het paasweekeinde zijn diverse jubileumactiviteiten bij Sportclub Neede. Vanwege de vervroegde afsluiting van deze krant in verband met Pasen zijn verslagen en foto's daarvan pas volgende week te lezen in deze krant.

Meer berichten