De deelnemers van de Sport- en Spelinstuif zoeken begeleiders. Foto: PR
De deelnemers van de Sport- en Spelinstuif zoeken begeleiders. Foto: PR

Mensen met een verstandelijke beperking zoeken sportbegeleiders

BERKELLAND - Er zijn gelukkig veel sportverenigingen met een G-afdeling, maar voor een kleine groep is sporten in teamverband (nog) niet haalbaar. Voor die groep houdt de stichting Spel- en Sportinstuif elke twee weken op donderdagavond een instuif in 't Timpke in Borculo. De nadruk ligt op plezier beleven aan samen bewegen. Na afloop drinken deelnemers en begeleiders gezellig samen koffie tot de taxi de deelnemers weer ophaalt.

De veertien deelnemers komen uit heel Berkelland en variëren in leeftijd van 16 tot 68 jaar. Ze worden in de sporthal begeleid door vijf vrijwilligers. Aan het einde van dit seizoen nemen drie vrijwilligers afscheid. Zonder nieuwe sportbegeleiders kan deze instuif na de zomerstop niet doorgaan. Daarom zoekt de stichting enkele nieuwe vrijwilligers.
Affiniteit met de doelgroep is een pre, maar minstens zo belangrijk zijn inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden. Naast twee sportbegeleiders zoekt men een teambegeleider die fungeert als eerste aanspreekpunt en tijdig aanwezig is om de deelnemers te verwelkomen.

Wie het ook waardevol vindt dat de deelnemers, ondanks hun beperking(en), kunnen genieten van spel en sport, kan vrijblijvend contact opnemen met één van de bestuursleden: Frans Thuinte, Rozenkamp 16 in Neede, tel. 0545-292903, fbthuinte1947@kpnmail.nl of Benno ten Brinke, Onieskamp 5 in Borculo, tel. 0545-273194, bennolucy@hetnet.nl.

Meer berichten