Het Vrouwen 1-elftal van Sportclub Neede. Foto: Marcel ter Bals
Het Vrouwen 1-elftal van Sportclub Neede. Foto: Marcel ter Bals

Sportclub Neede Vr1 tegen FC Twente Vr1

Algemeen

NEEDE - Natuurlijk mag de aankondiging van een wedstrijd als deze, tegen een profteam, niet ontbreken in het jubileumjaar van Sportclub Neede. De jubileumcommissie heeft er twee jaar mee geworsteld. Voetballen tegen een profelftal is namelijk niet zomaar een afspraak maken. Ze laten zich moeilijk vastleggen over zo'n lange periode. Maar het is dan toch gelukt, op vrijdagavond 17 mei komen de vrouwen van FC Twente naar de Kronenkamp. Oude tijden van weleer lijken een beetje te herleven.

Door Rob Weeber

Wie het jubileumboek van Sportclub Neede doorleest, komt vanzelf de verwijzingen tegen. Scheidsrechter Jan Floors bijvoorbeeld zei in het interview: 'In die tijd speelden amateurverenigingen nog tegen betaald voetbalorganisaties. Dat was ook een mooie manier om de clubkas te spekken. Neede speelde bijvoorbeeld tegen Feyenoord, Vitesse, RKC en Groningen, georganiseerd door de Club van Vijf.' Hennie ten Brinke had het over de wedstrijd tegen Abe Lenstra van Sportclub Enschede, een van de twee iconische pijlers onder het huidige FC Twente. Voornamelijk uit oogpunt van financieel risico bleven dergelijke wedstrijden in latere jaren uit. Tot nu dus. René Stapelbroek is verheugd dat de vrouwen hebben toegezegd. "In januari kregen we de bevestiging dat de vrouwen wilden komen. Maar tot drie weken terug wisten we pas of het mei of augustus zou worden. Dat hing af van de verplichtingen van het team. Inmiddels weten we dat ze kampioen van Nederland zijn geworden, wat de komst natuurlijk extra glans geeft. De selectie is niet helemaal compleet. Aanvaller Renate Jansen bijvoorbeeld heeft verplichtingen bij het nationale vrouwenteam. Maar de sfeer is er niet minder om, niet in de laatste plaats door onze eigen supportersvereniging Neede-Noord."

Het team uit Neede bestaat uit de selectie van het eerste vrouwenelftal, aangevuld met de vrouwen uit het 25plus-elftal. Zij staan onder leiding van trainer Bert Eggink en assistentscheidsrechters Marcel ten Have en Rob Vos. De speelsters zijn: Kayleigh Bok (keepster), Lynn Rexwinkel, Indy Vrielink, Silke Olbach, Roan Markink, Noor Eppink, Maartje Vos, Petra Vehoff, Birgit Nijland, Jonna Bolster, Myrna Koers, René Stapelbroek, Britney Kok, Ramona van der Ende en Pien ter Haar. Loes Kettering, Leonie Kemp, Susanne van den Berg-Horstman en Marloes ten Hoopen vertegenwoordigen de 25+ vrouwen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er in de middag van 16.00 – 17.30 een voetbalclinic voor meiden en dames tot 19 jaar met de FC Twente Vrouwen. Deelnemers krijgen een handtekeningenkaart, elftalposter, een toegangskaart voor een wedstrijd van de FC Twente Vrouwen, een certificaat van  deelname én een toegangskaart voor de wedstrijd Sportclub Neede Vr1 - FC Twente Vr1. De kosten voor de clinic bedragen voor leden 15 en niet-leden 20 euro. Opgave: mail naar r.stapelbroek@sportclubneede.nl of app via 06-30421550. De avondwedstrijd begint om 19.00 uur. Entreekosten bedragen 2,50 euro voor 9 tot 16 jaar en 5 euro vanaf 17 jaar. Sportclub Neede is gevestigd aan de Kronenkamp te Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant