De crew van de muziekvideo in Schotland met tweede van rechts Marieta. Foto: JaJa Filmproductions
De crew van de muziekvideo in Schotland met tweede van rechts Marieta. Foto: JaJa Filmproductions
VIDEO

Online release van muziekvideo van oud-Needse Marieta Landkroon

NEEDE - Op woensdag 8 mei om 10.00 uur vindt de online release plaats van de klassieke muziekvideo Do not sing to me, my beauty met zang van de Nederlandse talentvolle sopraan Laetitia Gerards. De regisseur van de film is oud-Needse Marieta Landkroon. Na een succesvolle filmfestival tour hopen de makers van de muziekvideo met de online release een breed publiek te bereiken en de belangstelling voor klassieke muziek te vergroten.

Regisseur Marieta Landkroon over de release: "We hebben lang uit gekeken naar de online release van de muziekvideo. De opzet van de muziekvideo, waarin film en muziek elkaar versterken, maakt het luisteren naar klassieke muziek laagdrempelig. Na de goede reacties en mooie prijzen tijdens de filmfestivals is het nu tijd om met de muziekvideo een breed publiek te bereiken."
Do not sing to me, my beauty ging in september 2018 in première tijdens het gerenommeerde festival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam en werd sindsdien geselecteerd voor negen filmfestivals waaronder het Hollywood Women's Film Festival 2019. De muziekvideo zet daarmee de succesreeks in Amerika voort na eerdere selecties voor festivals in Los Angeles, Palm Springs en Nederland (Colorado). De muziekvideo won de prijs voor beste muziekvideo tijdens The Monthly Film Festival en een bronzen award voor beste cinematografie én een 'honorable mention' voor beste regie tijdens het Queen Palm International Film Festival.

Het Hollywood Women's Film Festival, dat van 12 tot en met 19 juni 2019 plaatsvindt, heeft als doel om een platform te bieden aan vrouwelijke filmmakers van over de hele wereld en om meer gelijkheid te creëren tussen mannen en vrouwen in de
filmindustrie. De vertoning van Do not sing to me, my beauty vindt plaats in de historische Raleigh Studios die al sinds 1915 de thuisbasis is voor vele filmiconen en Academy Award winnaars.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden