Nico Pronk en Marco Heutinck. Foto: PR
Nico Pronk en Marco Heutinck. Foto: PR

VIOS verzamelalbum met meer dan alleen voetballers

Algemeen

BELTRUM - Vanaf maandag 6 mei kan Beltrum volop aan het voetbalplaatjes verzamelen. Er is de afgelopen weken door VIOS samengewerkt met de Coop om een verzamelalbum samen te stellen. Bijna honderd pagina's vol verhalen en vele kleurrijke foto's.

Clubfotograaf Marco Heutinck noemt het een collector's item. Historische gebeurtenissen worden beschreven en van passend beeldmateriaal voorzien. Ook de kijk van reporter Lambert Folkertsma op het hedendaagse VIOS komt in het album aan bod.
Het boekt wijkt duidelijk af van vergelijkbare uitvoeringen. De samenstellers wilden het naar een echt Beltrums familiealbum transformeren. Een van de enthousiaste medewerkers aan het album: "Vele foto's van weleer, maar ook het verzamelen van de VIOS-teams van twaalf jaar geleden maakt het uniek. De pupillen van toen zijn de vrouwen en mannen van nu."
In totaal hebben Truus Stotteler en Marco Heutinck de afgelopen weken ruim 600 plaatjes geschoten. Niet alleen de VIOS-voetballers, ook de vrijwilligers zijn te verzamelen. Zo kan men naast de elftallen, ook de plaatjes van de Ondergrondse, de loopgroep, diverse stafleden en de vele scheidsrechters sparen. Actuele foto's gecombineerd met sfeervolle plaatjes van vroeger.
Beltrums Coop-ondernemer Nico Pronk is trots: "Met VIOS-innovator Theo Helmers spraken we al langer. Zowel VIOS als de Coop willen een bijdrage leveren aan het vitale dorp Beltrum. Wij moderniseerden onze supermarkt en bij VIOS zijn nieuwe ontwikkelingen eveneens aan de orde van de dag. Dat dit geen gewoon boekwerk zou worden, voelde je vanaf het eerste gesprek."

De actie duurt tot 24 juni. Het album is tegen een geringe bijdrage bij de Coop aan de Kampstraat in Beltrum te verkrijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant