Workshop voor pleegouders

Algemeen

REGIO - Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek houdt op 21 mei een thema-avond in Lichtenvoorde. Tijdens deze avond wordt een interactieve workshop gehouden middels het Vlaggensysteem waarmee seksueel gedrag adequaat beoordeeld kan worden, bespreekbaar kan worden gemaakt en pleegouders leert gepast te reageren, waardoor grensoverschrijdend gedrag teruggedrongen en zelfs voorkomen kan worden.

Tijdens de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar kunnen we verschillende dilemma's tegenkomen. Kinderen met een rugzak vol ervaringen van een ander thuis kunnen pleegouders voor nog meer verrassingen zetten. Want wat zij elders geleerd of gezien hebben hoeft niet aan de maatstaven van de pleegouders te voldoen. Maar komen alle ideeën overeen met dat wat over het algemeen als 'goed' gezien wordt, of zijn we preutser dan we denken?
Het vlaggensysteem, dat is ontwikkeld door Sensoa en Movisie, kan handvatten aanreiken om antwoord te geven op de vraag wanneer iets normaal of gezond seksueel gedrag is. En mocht het grensoverschrijdend gedrag zijn, hoe kunnen we daar het best op reageren? Maar ook: waar moeten we naar kijken of rekening mee houden en hoe gaan we het gesprek rondom seksualiteit (op pedagogische wijze) aan.
De workshop wordt verzorgd door Macy Buiting, Roos Geurts en Anneke Spanjer, drie jonge sociaalpedagogische hulpverleners. De thema-avond is in Lichtenvoorde, van 20.00 tot 22.00 uur, en de inloop is vanaf 19.45 uur. Het adres volgt na op gaven. Aanmelden graag voor 18 mei via info@platformpleeggezinnenachterhoek.nl of tel. 06-82629980.
De thema-avond is alleen voor pleegouders toegankelijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant