Regeling Kluswoninglening wordt opgeschaald

Algemeen

BERKELLAND - De SVn-Kluswoninglening (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) wordt door de gemeente Berkelland voortgezet met nieuw kapitaal.

Door Rob Weeber

De lening is in september van start gegaan en bedoeld voor huiseigenaren die hun verouderde koopwoning willen moderniseren. Veelal is de hypotheek bij aankoop van een oudere woning niet voldoende om ook extra verbouwingswensen als bijvoorbeeld een nieuwe badkamer te realiseren. Via de SVn-Kluswoninglening kan tot maximaal 40.000 euro bijgeleend worden tegen een lagere rente.

De eerste regeling ging september van start en had een te belenen kapitaal van 1 miljoen euro. Inmiddels rest daarvan nog slechts ongeveer 160.000 euro. De lening is daarmee gewild en een succes, aldus de gemeente. Het college heeft daarom ingestemd met een uitbreiding van de kredietsom met 500.000 euro. Dit bedrag wordt overgeheveld vanuit de huidige Blijverslening. Ook deze regeling kende een startkapitaal van 1 miljoen euro, maar tot nu toe is er slechts een keer gebruik van gemaakt. De overheveling wil niet zeggen dat de Blijverslening wordt opgeheven. De gemeente blijft er aandacht voor vragen via onder meer de campagne 'Heerlijk in Huis'. Mogelijk is wel het budget te hoog ingeschat bij aanvang. Stip op de horizon voor de SVn-Kluswoninglening is het opheffen van de kwalitatieve mismatch van vraag en aanbod en een verbetering van het toekomstig woningbestand binnen Berkelland. Voor meer informatie over de voorwaarden met betrekking tot de SVn-Kluswoningregeling en de aanvraag ervan kan men terecht op de website van de gemeente Berkelland.


www.gemeenteberkelland.nl/Inwoners/Leningen/Kluswoninglening

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant