Kevin Bergervoet. Foto: Bert Dijkhuizen
Kevin Bergervoet. Foto: Bert Dijkhuizen (Foto: )

Nieuwe trainer voor Dames 1 van Fysio Eibergen/Boemerang

EIBERGEN - Sinds enige weken is Kevin Bergervoet de nieuwe trainer van Fysio Eibergen-Boemerang. Het eerste damesteam degradeerde aan het eind van het seizoen van de tweede naar de derde divisie, vooral door het verlies van een aantal dragende speelsters. Het is aan Kevin Bergervoet en zijn selectie om het verloren gegane terrein weer terug te veroveren.

Kevin Bergervoet is 36 jaar en afkomstig uit Doetinchem. Zijn volleybalroots liggen bij DVO uit Hengelo (G). Hij speelde daar een groot aantal jaren in het eerste herenteam en trainde er diverse teams zoals de topjeugd en het eerste damesteam van DVO.

De kennismaking met de selectie van Fysio Eibergen-Boemerang is hem goed bevallen. Het is een enthousiaste groep met een aantal ervaren speelsters, die echter allemaal graag nieuwe dingen leren.

Het team is versterkt met Ellis Bomkamp, een ervaren divisiespeelster en Merel Peters een talent afkomstig van REVOC Rekken. Terug op het oude nest is Yuriko Kleinmeulman. Zij was vorig seizoen gestopt en halverwege teruggekomen om het team te versterken. Zij heeft nu besloten om het komende seizoen weer in Eibergen te gaan volleyballen. De overige acht speelsters zijn speelsters die het afgelopen seizoen ook in het eerste hebben gespeeld.

Kevin is van mening dat dit team in de komende competitie met de bovenste vijf teams moet kunnen meedraaien. Hij hoopt dat er nog een tweede spelverdeelster bij komt, want die plek is zwak bezet.

Het tweede damesteam van Boemerang staat dit seizoen onder leiding van Frans Jordens, een zeer ervaren trainer. Hij heeft samen met Casper Hummelink de opdracht de afstand tussen het eerste en het tweede team te verkleinen en te zorgen dat talentvolle speelsters te zijner tijd de overstap kunnen maken naar het eerste team.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden