De familie Hesselink is de winnaar in de categorie Vleesvee. Foto: PR
De familie Hesselink is de winnaar in de categorie Vleesvee. Foto: PR (Foto: )

Rekkense kalverhouders winnen Agroscoopbokaal

REKKEN - Jan en Jannet Hesselink uit het Achterhoekse Rekken zijn uitgeroepen tot winnaars van de Agroscoopbokaal 2019 in de categorie Vleesvee. De rosékalverhouders namen de prijs afgelopen vrijdag in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Beesd. ForFarmers reikt de Agroscoopbokalen jaarlijks uit aan ondernemers die in verschillende sectoren van de veehouderij uitmuntende prestaties leveren.

Vleesveehouders Jan en Jannet Hesselink behaalden afgelopen jaar met hun rosékalveren een gemiddeld aflevergewicht van 180,55 kilo per opgezet kalf. Dit is de hoogste score van alle Agroscoop-deelnemers en daarom zijn zij in hun categorie de winnaars van de Agroscoopbokaal 2019. De Achterhoekse kalverhouders hebben hun bedrijf, met 400 opfok- en 400 afmestplaatsen, zorgvuldig opgebouwd. Zonder altijd de standaardprotocollen in de sector te volgen, proberen zij steeds de best mogelijke omstandigheden te scheppen voor hun dieren. Zo zorgt de indirecte luchtinlaat in combinatie met het gebruik van een warmtepomp jaarrond voor een stabiel en aangenaam klimaat in de stallen. De opfokstallen beschikken over drinkautomaten, zodat Jan en Jannet meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor de opfokkalveren. De opfokkalveren blijven langer dan de gebruikelijke tien weken in de opfokstal, waardoor ze bij de overgang naar de afmeststal sterker zijn en gemakkelijker veel voer kunnen opnemen. Het lage uitvalspercentage van 1% zegt veel over het vakmanschap van de ondernemers en het hoge diergezondheidsniveau op het bedrijf van de familie Hesselink.

ForFarmers organiseert de uitreiking van de Agroscoopbokalen om ondernemers te belonen voor hun onderscheidende vakprestaties en hun aansprekende resultaten op het gebied van duurzaamheid, één van de kernwaarden van ForFarmers. Door de verhalen en werkwijzen van deze succesvolle ondernemers zo breed mogelijk te delen, hoopt ForFarmers hiernaast ook andere boeren te inspireren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden