Reamon Breukink in de showroom. Foto: PR
Reamon Breukink in de showroom. Foto: PR (Foto: )

Aluminium en wicker: de trend in de tuin

ENSCHEDE - Eén van de voordelen van de klimaatverandering is dat mensen vaker de tuin in kunnen gaan. "Je merkt dat er meer overkappingen worden gebouwd'', zegt Reamon Breukers van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. "Daar spelen wij op in. We hebben veel meubelen die geschikt zijn voor onder grote en kleine overkappingen.'' Aluminium is daarbij de trend.

Reamon Breukers begon acht jaar geleden al met 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Hij zit met zijn winkel als het ware zelf in de tuin, gevestigd aan de Haaksbergerstraat 936a in Usselo. Op het gebied van lounge sets, dining sets en tuintafels en -stoelen is de keus groot. Maar ook voor parasols, tuinkussens, ligbedden, hockers en beschermhoezen is 4 Seizoenen Tuinmeubelen een prima adres. "We hebben een unieke collectie die goed in de markt ligt qua prijs'', zegt de Enschedeër. "Voor de kwaliteit die we bieden zijn we scherper in de prijzen dan de meeste concurrenten.''

Qua trends voor dit jaar voorziet Breukers een verdere opmars van aluminium. "Dat begon vorig jaar al, maar dat zet zich in 2019 voort'', zegt hij. Aluminium is onderhoudsvrij, sterk en licht van gewicht. Een andere trend voor 2019 zijn de grijstinten, van donkergrijs tot lichtgrijs, van gemêleerd tot effen. "Voordeel van grijs is dat je het mooi kunt combineren met je eigen lievelingskleur. Of het nou blauw, roze, rood of groen is: alles past.''

Comfort is ook belangrijk. "Bij ons kun je de lounge sets naar eigen wens samenstellen'', zegt de eigenaar van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. "En je kunt ook zelf de grootte bepalen.'' Dikke kussens, brede armleggers en tafels met brede planken, ook een trend voor komende zomer.
Een trend die Breukers ook nog wil noemen zijn de verstelbare wicker tuinmeubelen. Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die aanzienlijke gelijkenissen met rotan vertoont, maar veel minder vatbaar voor de invloeden van het weer. In de praktijk wordt er voor gekozen om wicker rond een frame uit aluminium te vlechten. "We hebben gewoon een heel ruim assortiment in alle kleuren, alle designs en alle maten'', klinkt het. 4 Seizoenen Tuinmeubelen is zeven dagen per week open, waaronder op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. "Op zaterdag zijn we van tien tot vijf open en doordeweeks van negen tot half zes'', aldus Breukers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden