Hilda Haselberg bij een schilderij van haar hand. Foto: PR
Hilda Haselberg bij een schilderij van haar hand. Foto: PR

Workshop 'Dry brushen' bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Kennismaken met een bijzondere techniek van verfgebruik: die mogelijkheid biedt de KunstKring Ruurlo tijdens de workshop 'Dry brushen' op zaterdag 15 juni van 13.30 tot 16.00 uur in het atelier van de kunstkring in het Kulturhus in Ruurlo. Hilda Haselberg heeft zich bekwaamd in de techniek van het 'droog borstelen' en de overdracht van deze kennis tijdens workshops. In het voorjaar heeft zij succesvol met haar dry brush schilderijen geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis van Berkelland in Borculo.

Dry brush is een verftechniek, waarbij de kwast een minimale hoeveelheid verf kan afgeven. De kwast is in principe droog, het is een 'dry brush' of 'droge borstel'. Een kwastje of borstel met een stijf en stomp uiteinde is het meest geschikt om de verf aan te brengen. Een potlood en een gum behoren eveneens tot de basisbenodigdheden van deze techniek.
Hilda Haselberg vertelt: "We gaan met de drybrushtechniek een portret van Rembrandt maken. Op het gladste aquarelpapier gaan we met penseel en olieverf brushen. Dry brushen is ook spelen met gum! Dry brushen geeft rust en een mooi effect. Je hebt geen ervaring nodig om deze techniek te leren!"
Hilda schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze schildert mensen, zoals ze echt zijn. De onverbiddelijke realiteit verhult niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. Haar werk vertoont onomwonden de vergankelijkheid van het leven. Nog niet zo heel lang past ze de techniek van de Dry Brush Painting toe, olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek, waarin zij een voortdurende uitdaging heeft ontdekt. Haar drybrush schilderijen zijn zo levensecht, dat de toeschouwer denkt voor een foto te staan.
Voor meer informatie en aanmelden: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of Lieneke Tanis, 06-51609497.


www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden