Congres over rouwverwerking

GROENLO - Hospicegroep De Lelie organiseert een congres over rouwverwerking, bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners somatiek/GGZ/ouderenzorg, (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Sprekers zijn Manu Keirse en Monique L'Hoir. Het congres wordt gehouden in de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat 5 in Groenlo; op dinsdag 28 mei van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Inschrijven voor het congres kan nog tot 24 mei via de websites hieronder. De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie en een drankje.

Hospicegroep De Lelie zet zich in voor terminale zorg bij mensen aan huis en in het hospice gevestigd in Winterswijk. Dit doet zij voor inwoners van de gemeentes Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Onder het motto 'wij voegen geen tijd toe aan het leven, maar wel leven aan de laatste dagen' worden terminaal zieke mensen liefdevol verzorgd tijdens hun laatste levensfase. De zorg van de vrijwilligers van de hospicegroep gaat verder dan alleen de zorg voor diegenen die gaan sterven. Ook de zorg voor de naasten en de mantelzorgers hoort daarbij. De Lelie gelooft dat een goede begeleiding van naasten en mantelzorgers in de laatste levensfase een eerste stap is in de rouwverwerking.
In 2019 bestaat Hospicegroep De Lelie 15 jaar. In het kader van dit jubileum organiseert de groep voor alle professionals in de zorg, vrijwilligers in de terminale zorg, vertegenwoordigers van lokale overheden met zorg in de portefeuille, nabestaanden, mantelzorgers en overige belangstellenden op het gebied van terminale zorg, dit mini-congres over rouwverwerking. Spreker Manu Keirse is expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg; Monique L'Hoir is expert op het gebied van wiegendood en rouwverwerking na onverwacht en verklaard verlies van een kind.


http://www.hospicedelelie.nl

http://www.proscoop.nl/agenda/mini-congres-rouwverwerking-groenlo/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden