Sfeer van Weleer open

REKKEN - Het privémuseum van Ineke van der Werf, Sfeer van Weleer, is begonnen aan het twintigste seizoen.

Dit jaar staat de reclame met prachtige uitspraken over Nylons met Naad, de voordelen van Pleegzuster Bloedwijn en Vroegtijdig Haaruitval nog centraal. Veel verpakkingen van levensmiddelen met daarbij de zegelcampagnes van verschillende kruideniers doen bezoekers vaak teruggaan in de tijd. Ook de oprichting van de KLM komt aan bod, een eeuw geleden dus, met Albert Plesman als directeur. Het verhaal rondom deze oprichting is te horen in de Sfeer van Weleer.
Dit jaar is de kinderhoek terug in de tijd gebracht naar de Ot en Sienperiode. Hiervoor zijn voorwerpen, kleding en unieke platen verzameld die nog niet eerder getoond zijn.
De 'Chique Hoek' is veranderd met nadruk op de Victoriaanse periode. Prachtige kleding voor jong en oud is te bekijken, geplaatst in een huiselijk tafereel. De expositie over voorwerpen uit de periode 1880-1930 blijft aanwezig.
Groepen kunnen ook een afspraak maken buiten de vaste openingstijden om.

Sfeer van Weleer is geopend van mei tot half oktober op dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 21.00 uur. Het adres is Hölterweg 19, Rekken, tel. bereikbaar op 0545-431540.


www.sfeervanweleer.nl

Meer berichten