Het kampioensteam. Foto: PR
Het kampioensteam. Foto: PR (Foto: )

Vrouwenteam FC Eibergen ongeslagen kampioen

EIBERGEN - Voor de tweede keer in het bestaan van het vrouwenvoetbal van FC Eibergen (en zijn voormalige fusiepartners) is het eerste vrouwenelftal van de club kampioen geworden. In de uitwedstrijd tegen de nummer 2, Lochuizen, ging dit aanvankelijk niet van een leien dakje. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-5.

Met liefst drie seniorenteams, vier meisjesteams en zes gemengde teams (jongens/meisjes) bloeit het vrouwenvoetbal bij Eibergen als nooit te voren. Dat er een keer een kampioenschap van het eerste vrouwenteam zat aan te komen was dan ook niet alleen een lang gekoesterde wens, maar lag ook min of meer in de lijn der logica.

De ploeg van trainer Robbin Klein Bruinink maakt zijn ambities dit seizoen meer dan waar in de vierde klasse 3. Van de tot nu toe 19 gespeelde wedstrijden werden er liefst 18 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Nederlagen vielen er niet te noteren. Bovendien liegt het doelsaldo er niet om. Met nog drie duels voor de boeg scoorde het team al liefst 106 keer en kreeg het slechts elf treffers om de oren.

Ook werd voor het eerst in de historie de halve finale van de KNVB-beker gehaald. Het nog jonge en zich nog steeds verder ontwikkelende team lijkt volgend seizoen probleemloos in de derde klasse mee te moeten kunnen draaien.

De ploeg bestaat uit de speelsters: Moniek Hummelink, Mayra Asschert, Gwen Pierik, Djara Thisanda, Carola ten Elshof, Heleen Blaauw, Diede Penterman, Manon Hengeveld, Maud Pierik, Cindy ten Elshof, Renske te Hoonte, Mirjam Lodewijk, Mandy Telman, Emma ten Have, Veerle Lindner, Julia van der Heijde en Jet te Raa. Naast trainer-coach Klein Bruinink zijn de verdere begeleiders Alex Woertman, Bianca Zwama (beiden leider) en Halil Tutumlu (assistent-grensrechter).

Meer berichten