Pinksterkermis Noordijk

NOORDIJK - Het programma voor de Pinksterkermis in Noordijk is rond. Naast veel vertrouwde elementen is het de Stichting Pinksterkermis Noordijk dit jaar wederom gelukt wijzigingen en nieuwe onderdelen in het overvolle programma in te passen, waarmee de PiNo het Noordijkse pinksterfeest nog completer voor jong en oud wil maken.

Het Pinksterfeest start op vrijdagmiddag 7 juni om 14:30 uur, zoals al vele jaren met de spelletjes voor de basisschoolkinderen uit Noordijk. Deze vinden plaats op het feestterrein. Ter afsluiting van deze gezellige middag kunnen de kinderen gratis gebruik maken van de draaimolen en kunnen zij deelnemen aan het doeltrappen op het feestterrein.
Ook dit jaar maar in een nieuw jasje gestoken, het Bedrijverenigingsuurtje niet alleen bedrijven met medewerkers zijn welkom maar ook alle verenigingen en hun leden! Dit jaar ook weer onder leiding van PKN, Pinkster Kearls Noordijk. Het begint om 16.30 uur.

In de tent gaat het feest om 19.30 uur van start met 'Noordijk got Talent'-show. Na de playbackshow zal de band Joint Adventure de avond verder invullen. De coverband uit Ruurlo heeft met een energieke frontlady en een stevige backline en zo maakt Joint Adventure van iedere gelegenheid een feest. Ook op vrijdag is de toegang gratis.

Zaterdagmiddag 8 juni om 13.30 uur starten de feestelijkheden met de grote optocht. Dit jaar geen thema maar de deelnemers krijgen de vrije hand. Na de optocht vinden de volksspelen zoals doelschieten, dogcartrijden, ringrijden, sjoelen en darten plaats. Zaterdag vanaf 22:00 uur treedt de band 'MmoozZ op, met een breed repertoire van pop, rock, soul, dance, de nieuwste Top 40 hits, maar natuurlijk ook de classics.
Op zondag, eerste pinksterdag, staat in het teken van het beachvolleybaltoernooi. Aanvang 12:30 uur, einde van het toernooi 19.00 uur. De organisatie is geheel in handen van een vriendengroep uit Noordijk.
Op maandag starten de feestelijkheden om 9.00 uur met het ophalen van de Schutterskoning van 2018, Dennis Elbersen, koningin vogelgooien Robena Grijsen en jeugdkoning Jeroen Oonk met medewerking van muziekvereniging Concordia. Zij zullen op het feestterrein om 10.00 uur als eerste aanschuiven en hiermee de opening verrichten van het Noordijks Ontbijtbuffet voor alle Noordijkers. Door de afgevaardigde van de gemeente Berkelland zal om 11.00 uur het eerste schot worden gelost van het vogelschieten voor dames en heren. Tevens zullen dan ook de andere volksspelen starten, waaronder jeugdvogelschieten, kaart- en klosjesschieten.
Ook dit jaar ziet heel Noordijk al weer uit naar de stoelendans voor dames van 16 jaar en ouder, zo rond de klok van 13 uur, nieuw dit jaar ook de stoelendans voor de jeugd van 10 tot 16 jaar dit alles onder leiding van de Vlearmoesband uit Neede. In de tent speelt 's middags de band Jack Fire. In een rap tempo volgen de grootste hits elkaar op, verpakt in verrassende medleys. Bij elk optreden wordt er professioneel gebruik gemaakt van een spetterende lichtshow. De gehele maandag is zoals vanouds de toegang gratis.

Meer berichten