PIGPOP 2018. Foto: Martijn Koolmees
PIGPOP 2018. Foto: Martijn Koolmees

Pigpop ieder jaar weer fris en fruitig

BELTRUM - Pigpop. Ooit bedacht om ook Beltrum zijn eigen festival te geven met zijn eigen gezicht. Aanstaand weekend de negende editie alweer. Pigpop is een van de mooiste, leukste kleine festivals die de Achterhoek rijk is. Een eigen gezicht, originele aankleding, een muziekprogrammering die liefhebbers doet smullen, voor elk wat wils. Daarnaast een programma voor de allerkleinsten met een Biggenparadijs. Als pa en ma gezellig staan bij te praten met bekenden, ondertussen van de muziek en sfeer staan te genieten, blije kinderen. Kortom een festival voor het gehele gezin.

Door Henri Walterbos

Voor de liefhebbers van speciaalbier is Pigpop eveneens een uitje. Op Pigpop is er een aparte bar met tal van overheerlijke speciaalbiertjes en een eet- en zitgelegenheid nabij het buitenpodium met sfeervolle muziek, zoals The Sec en ZusLive.

Twee tenten
Het muziekgebeuren vindt plaats in twee tenten. De muziekliefhebber hoeft niets te missen van het gebodene met een doorlopend programma. Als in de grote muziektent de ene band het slotaccoord aanslaat, staat de andere band alweer klaar om af te tikken voor hun set. Voor de danceliefhebbers is er een eigen tent, het Danspaleis, met Festigeval, Lady Virea en Pim Pam Pompen.

Zaterdagavond wordt afgetrapt met het sponsoruurtje in café Halfweg. Om 19.30 uur opent muziekvereniging Concordia Beltrum Pigpop 2019 officieel openen. Voorzitter Luc Nijhuis ziet er naar uit. "Niet hun gebruikelijke repertoire, maar compleet met zangeressen, dus dat wordt spektakel, verwacht ik. Verder kiezen we dit jaar op de zaterdagavond meer voor de tributebands in plaats van alternatieve muziek. We zijn er wel trots op dat we de beste Mumford & Sons tribute band uit Europa hebben die avond, The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band. Afgelopen jaar stonden ze nog op Sziget in Hongarije. Daarnaast Spawn (ska), Bon Scotch (beste AC/DC tribute band) en The John Mayer Tribute. Zondag ligt de nadruk op de familiedag, met enerzijds het kinderprogramma en anderzijds de pubquiz. We sluiten de PIPGPOP 2019 af met goede muziek, van onder meer Hiltop Howlers, Rollin Beatmachine en Doppen's Textiel. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur."

Uitdaging
Nijhuis is blij dat het festival en het programma wederom staat als een huis. "Er lag een behoorlijke uitdaging voor ons omdat er aantal mensen uit de organisatie zijn gestapt. De overgebleven leden zijn echter zo enthousiast dat we met zijn allen de schouders er onder gezet hebben en we best tevreden zijn over het programma en de nieuwe huisstijl. We gaan met frisse zin verder. Er zijn ook nieuwe jonge mensen aangesloten maar dat is het eerste jaar altijd een beetje zoeken, maar dat komt helemaal goed."


http://www.pigpop.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden