Het beeldmerk van de Stichting Huntington. Foto: PR
Het beeldmerk van de Stichting Huntington. Foto: PR

Marveldtoernooi steunt KiKa en Stichting Huntington Oost Achterhoek

GROENLO - In het weekend van 14, 15 en 16 juni vindt het 30ste Internationaal Marveldtoernooi plaats. Een fantastisch jeugdvoetbaltoernooi met teams uit heel Europa en ver daar buiten. Voetballers in de leeftijd tot 15 jaar laten hun mooiste voetbal zien op de velden van s.v. Grol in Groenlo. Zij kunnen lekker onbezorgd voetballen. Er zijn helaas ook kinderen die dit niet kunnen. Zij zijn te ziek, door de kanker die in hun lichaam zit of maken zich zorgen om een familielid welke getroffen is door een ernstige ziekte.

De jeugd heeft de toekomst. We gunnen onze kinderen het allerbeste: geluk, plezier, liefde en natuurlijk gezondheid. Daarbij hoort een kankervrij bestaan. Daarom ondersteunen de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi ook in 2019 weer KiKa (Kinderen Kankervrij). Al weer voor het achtste jaar op rij. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Dit doel wordt van harte ondersteund. Hiervoor is onderzoek en veel geld nodig. Als toernooiorganisatie wil men hier samen met veldsponsor Pfeifer Rentals BV ook een steentje aan bijdragen. En dit jaar gebeurt dat wederom via de volgende actie: voor elk gescoord doelpunt schenkt de organisatie tien euro aan KiKa. En voor elk doelpunt van het Grolteam komt daar dertig euro bij. Het aantal doelpunten is tijdens het weekend te volgen via de doelpuntenteller op het sportpark en de website.

Naast KiKa zal ook Stichting Huntington Oost Achterhoek aanwezig zijn tijdens het drie dagen durende voetbalfestijn. De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die delen van de hersenen aantast. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar, maar kunnen ook eerder of later optreden, in de vorm van onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. De ziekte leidt gemiddeld na vijftien jaar tot de dood. In Nederland lijden ongeveer 1.700 mensen aan de ziekte van Huntington. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen. De Stichting Huntington Oost Achterhoek heeft als doel het behartigen van belangen van families waarin de ziekte van Huntington zich voordoet, het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington, alsmede het verstrekken van informatie over de ziekte van Huntington en het verrichten van al wat hier mee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Huntington Oost Achterhoek verzorgt, naast geldwervingsactiviteiten, informatieavonden over de ziekte en men is bezig de mogelijkheden te onderzoeken de Huntingtonzorg naar de Oost Achterhoek te halen.

Beide goede doelen zijn gedurende de drie dagen zichtbaar aanwezig. Steun hen, op welke manier dan ook, zo roept de toernooiorganisatie op.


marveldtournament.com

Meer berichten