Organisatoren Wouter Hermelink, Hans Rosenbrand en Lars Temmink voor de foto van het kampioensteam 2018. Foto: Rob Weeber
Organisatoren Wouter Hermelink, Hans Rosenbrand en Lars Temmink voor de foto van het kampioensteam 2018. Foto: Rob Weeber

Grote Prijs Berkelland voor het eerst tot 1,40 meter

NEEDE - De dertiende Grote Prijs van Berkelland op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei belooft wederom een spectaculair concours te worden. Voor het eerst in de geschiedenis is de maximale spronghoogte 1,40 m. Deze nationale hoogte is mogelijk doordat vorig jaar de nieuwe buitenbak met eb- en vloedbodem gereed gekomen is. Met de komst van de tweede bak kan de vereniging haar ambities naar de toekomst waarmaken. Die liggen hoog. Vorig jaar al werd een team van De Pasruiters Gelders en Nederlands kampioen. Een van de deelnemers was organisator Wouter Hermelink.

Door Rob Weeber

Hans Rosenbrand, Wouter Hermelink en Lars Temmink maken deel uit van de organisatie van het evenement. Samen met de rest van de organisatie en de circa 45 vrijwilligers zijn ze druk in de weer om wederom een mooi concours neer te zetten. "We proberen ieder jaar weer te groeien als evenement", zegt Hans Rosenbrand. "Nieuw dit jaar bijvoorbeeld is de nationale spronghoogte tot 1,40 meter voor de ZZZ-klasse. De keuze daarvoor betekent dat je een beter deelnemersveld krijgt met als gevolg meer bezoekers en dus meer reuring voor de sponsoren. Voor de 1,40 m ZZZ-klasse hebben we bovendien twee aparte sponsoren, Xylo Vloeren en Team Nijhof. De laatste geeft korting bij dekking. Door de ingebruikname van de tweede bak hebben we nu de mogelijkheid om een vaste boarding aan te brengen. Niet iedereen mag 1,40 m springen. Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je paard minimaal zeven jaar zijn. Verder moet je alle klassen eronder doorlopen hebben en minimaal tien punten per klasse vergaard hebben."

Goede deelnemers in de ZZZ-klasse volgens Wouter Hermelink zijn bijvoorbeeld Vincent en Sander Geerdink uit Gelselaar, Jurre van Bommel uit Ruurlo en Steven Veldhuis uit Haaksbergen. De verwachting is niet dat men in de toekomst hoger dan 1,40 m gaat. Dat zou betekenen dat de GP van Berkelland een internationale wedstrijd wordt en daarmee aan veel hogere, organisatorische eisen moet voldoen. Maar ook zonder internationale status is de GP van Berkelland een graag gezien en bezocht evenement. De toegang is gratis en de sfeer en de verzorging van mens en dier optimaal. De bouw van het parcours is in handen van Harm Rexwinkel en Jos Brinkman. Net zoals vorig jaar vindt er tijdens de GP van Berkelland weer een parallelwedstrijd plaats. Dit jaar betreft het de voorselecties dressuur en springen voor pony's in alle klassen voor het concours Outdoor Gelderland. De finale daarvan is vanaf 3 juli op Papendal.

De wedstrijden beginnen op donderdag om 08.00 uur en vrijdag om 11.00 uur. Vrijdagavond wordt de categorie 40+ verreden. Voor de leden van de Pasruiters is er op zaterdag een extra feestje. De viering van het 60-jarig bestaan is vorig jaar uitgesteld tot dit jaar. Het terrein voor de Grote Prijs van Berkelland ligt aan de Bergweg in Neede, thuisadres van de Pasruiters. Parkeren is naast het springterrein mogelijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden