Alle plastic doppen zijn welkom. Foto: PR
Alle plastic doppen zijn welkom. Foto: PR

Heel Berkelland zamelt plastic doppen in

Algemeen

BERKELLAND - Het wordt makkelijker om plastic doppen van frisdrankflesjes, melkpakken en drinkkartons in te zamelen. In de gemeente Berkelland verdwijnt namelijk de plastic inzamelzak en er komt in PDM-afvalbak.

Met ingezamelde plastic doppen kan geld worden ingezameld voor het KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt ten goede aan de opleiding van geleidehonden. Een basisopleiding van de hulphond kost 5.000 euro. Dit zijn ongeveer 11 miljoen doppen. Als de hele gemeente Berkelland meedoet, moet het mogelijk zijn per jaar voldoende te hebben ingezameld voor de basisopvoeding van minstens één hulphond.

Inzamelplaatsen gezocht
Om de plastic doppen te verzamelen worden inzamelplekken gezocht in de hele gemeente Berkelland. Dit mag een buurthuis, winkel of andere openbare ruimte zijn. Als u een plek heeft of weet waar dit mag meld u zich dan.

Vrijwilligers gezocht
Iedereen die kan helpen bij het inzamelen van de doppen, kan zich aanmelden. Bovendien worden nog vrijwilligers gezocht om de organisatie van het inzamelen samen met initiatiefnemer Jos in gang te zetten. Graag een berichtje aan jos.gelselaar@hetnet.nl .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant