Het Alzhemer Café gaat over dilemma's in de zorg voor mensen met dementie. Foto: PR
Het Alzhemer Café gaat over dilemma's in de zorg voor mensen met dementie. Foto: PR

Alzheimer Café Berkelland over dilemma's in de zorg

Algemeen

BORCULO - Na het kijken van korte filmpjes, gaat men op dinsdagavond 11 juni in het Alzheimer Café Berkelland in gesprek met elkaar en met de vrijwilligers over dilemma's die men kan ervaren in de zorg voor iemand met dementie.

Voorbeelden van deze dilemma's zijn: is het autorijden nog verantwoord of moeten we de sleutels afpakken? Wat doe je als je naaste hulp weigert bij het wassen/douchen? Moet je een moeder of vader vertellen dat de zoon of dochter (ernstig) ziek is? Of als je naaste door de dementie remmingen verliest en teveel ongezonde dingen gaat eten; wat doe je?

Door te horen hoe anderen hiermee omgaan en hoe zij dat ervaren, geeft dat herkenning, begrip en mogelijk inzicht in wat men anders kan doen.

Alzheimer Café Berkelland
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het Alzheimer Café is op dinsdag 11 juni in het Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Het duurt van 19.30 tot 21.00 uur; de zaal is open vanaf 19.00 uur.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant