Een schilderij van Thea Bentvelzen. Foto: PR
Een schilderij van Thea Bentvelzen. Foto: PR

ANBE Postume expositie Thea Bentvelzen in Joriskerk

BORCULO - Van 15 juni tot en met 6 juli worden in de Joriskerk in Borculo schilderijen en keramiek van Thea Bentvelzen tentoongesteld. Thea Bentvelzen is geboren in Monster en op 62-jarige leeftijd in Eibergen overleden.

Nare ervaringen in het verleden hebben ertoe geleid dat ze deze door wilde geven aan andere mensen. De tekstjes die ze in de loop der jaren had geschreven liet ze bundelen en voorzag ze van illustraties. In 1988 kwam haar eerste boekje uit. Ze merkte toen dat er veel mensen behoefte hadden over de ervaringen van anderen te lezen. Er zouden nog vele boekjes volgen. Thea bekwaamde zich ook in vele vormen van de beeldende kunst: keramiek, beeldhouwwerk, werken met hout, etsen en schilderen. Ze liet zich leiden door het materiaal en was intuïtief bezig. Ze schilderde met acrylverf maar pastelkrijt vond zo ook prettig materiaal. Uit de kleuren ontstonden vormen die ze later accentueerde.

Geschiedenis Joriskerk
De Joriskerk kent een lange geschiedenis. In de consistoriekamer is hierover een tentoonstelling ingericht met teksten en foto's.

Orgelspel
Op zaterdagmiddag 22 juni wordt het orgel bespeeld door de heer Ezerman uit Eibergen.

Openingstijden
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur is iedereen van harte welkom in de Joriskerk. Vragen over de kerk of over de tentoonstellingen kunnen aan de kerkrondleiders gesteld worden. De toegang is vrij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden