De deelnemers tijdens een repetitie. Foto: PR
De deelnemers tijdens een repetitie. Foto: PR

Gezamenlijke zomerklanken in de Schaapskooi

EIBERGEN/HAAKSBERGEN - Een samenwerking tussen het Eibergs Mannenkoor en Harmonieorkest Euphonia heeft geleid tot een gezamenlijk optreden op een opvallende plek. Binnenkort zijn de zomerklanken van de twee verenigingen te aanschouwen en te beluisteren in de Haaksbergse Schaapskooi.

Beide verenigingen vervullen in Eibergen een prominente muzikale rol en willen samen voor hun jongere en nieuwe leden werken aan een verbreding van de muzikale ervaring. Dit willen ze bereiken door gezamenlijk daartoe uitverkoren werken uit te voeren voor een groot publiek. Ook zijn ze continu op zoek naar mogelijkheden om het publiek op verrassende wijze te boeien. Die verrassing zit hem binnenkort vooral in de locatie: de Schaapskooi.
Medio 2017 is er al gestart met een eerste overleg. Een kerk of een theater is voor de hand liggend en in de ogen van de twee verenigingen niet vernieuwend en uitdagend. De in 2017 gebouwde Schaapskooi in Haaksbergen kwam ter sprake. Een niet voor de hand liggende locatie maar wel een plek om nader te onderzoeken. Het stichtingsbestuur van De Schaapskooi werd benaderd en het eerste gesprek resulteerde in enthousiasme bij beide partijen.
Uitdaging was het gebouw om te toveren tot een geschikte concertzaal. Dat bleek te kunnen. Er is voldoende ruimte voor een waardig muzikaal evenement. Het biedt minimaal plaats aan 340 bezoekers. Orkest en koor, in dit geval zo'n 110 uitvoerenden, hebben een uitstekende plek. Verder werken mee als solist Marieke Visser en de plaatselijk bekende Edgar Bloem. De data van de concerten zijn: zaterdagavond 22 juni om 19.30 uur en zondagmiddag 23 juni om 14.30 uur.
De online kaartverkoop loopt via euphoniaeibergen.nl en eibergsmannenkoor.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden