Foto: PR.
Foto: PR. (JorisFotografie)

Muziek, theater en spektakel voor jong en oud tijdens twaalfde editie Reurpop

RUURLO – Reurpop is een driedaags festival waarvan de oprichting zijn oorsprong heeft op een warme zondagmiddag in augustus 2007 tijdens een gezellig sportief evenement van jongerenorganisatie Jong Gelre Ruurlo. Tijdens de officiële oprichting in 2007 stelde de organisatie van Stichting Vrienden van Reurle zich een aantal doelstellingen waar het festival aan moest voldoen: diversiteit, saamhorigheid, laagdrempeligheid en kwaliteit. Tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds de belangrijkste kernwaarden van het festival dat dit jaar van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni voor het twaalf achtereenvolgende jaar aan de Wiersseweg plaatsvindt.

Door Jan Hendriksen en Stien Klein Kranenbarg

In het eerste jaar lag de focus voornamelijk op muziek, maar tegenwoordig staat Reurpop ook in het teken van spektakel en theater, oftewel sfeer en beleving. Nu, twaalf jaar later is Reurpop met een uitverkochte zaterdagavond, een bijna uitverkochte zondagmiddag én een hardlopende vrijdagavond nog steeds meer dan geliefd en toegankelijk voor iedereen. De vrijwillige leden van de organisatie van het Reurpop festival hebben ook dit jaar weer heel wat moois voor de festivalgasten geregeld. Zo komen onder andere de volgende artiesten op vrijdagavond 14 juni optreden: Kriss Kross Amsterdam, Bökkers, Luftwaffel, John de Bever, Bluesrockband Voltage, DJ T-Cota (Teije van Tuil), The Hill BillyMoonshinersBluegrass Band en zanger van het Nederlandse lied Willem Barth. Zaterdagavond 15 juni staan de volgende artiesten op het programma: Frequencerz, DareDevils, CCR coverband The Travelin' band en Coming Fout! party met onder andere Pim Pam Pompen en Mary Miracle.

Anti-kater ontbijt
Het driedaagse festival wordt zondag 16 juni geopend met een anti-kater ontbijt voor het hele gezin, welke start om 10.30 uur. Zo kunnen alle festivalgangers de dag samen beginnen met verse gemalen bonenkoffie (vanuit een omgebouwde, gele oldtimer), een overheerlijk uitsmijter, een goed belegde mini tosti, knapperige salade en verse jus voor slechts drie munten. Er is uiteraard ook aan de vegetariërs gedacht. Oma Bep zorgt er als gastvrouw voor dat het aan niets ontbreekt. Na het anti-katerontbijt start Goedemorgen Reurpop waarbij Dennie Christian, De Sleppers en De Bargkapel voor zonnige klanken zorgen. Ook dit jaar is er voor alle 65+ers weer gratis toegang tot het terrein. Aansluitend wordt het zondagmiddagprogramma vervolgend met de alom bekende, succesvolle kindermiddag.

Yoga class
Dit jaar kan men voor het eerst in de Reurpop geschiedenis de zondag beginnen met een heuse Yoga class zodat men vervolgens ontspannend kan gaan genieten van het middagprogramma met onder andere de Reggae-formatie Rootsriders, Strike, Plork en de Aannemers, cabaretier Thijs Kemperink en Livin' Room.

Date-keet & biechtstoel
Ook de Date-keet is nieuw op Reurpop. Match 4U en Festival Lovers koppelt festivalgangers van alle leeftijden aan elkaar, zodat onbekenden (in tijden van dating apps) toch op een laagdrempelige en toegankelijke manier in het echt een gezellig gesprek met elkaar kunnen voeren. Mocht men een 'ei' kwijt willen bij iemand anders, spijt hebben van de tattoo die men op Reurpop op de onderrug heeft laten zetten of een foutje heeft gemaakt tijdens Reurpop dan kan men ook fijn praten met de Reurpop Festivader in zijn biechthok op het Amsterdamse Plein.

Veranderende area's
Naast nieuwe activiteiten zijn er ook enkele nieuwe area's. Een daarvan is de Havana, waar de voormalige helikopter van Fidel Castro als prominent object in de schijnwerpers staat. In deze helikopter staat een draaitafel waarachter DJ's tijdens Reurpop de lekkerste plaatjes zullen draaien. Ook komt er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis een heuse wijnbar met een uitgebreid assortiment aan heerlijke speciale wijnen. En tenslotte komt er een tattooshop op het Reurpop terrein. Daarnaast zijn er ook enkele area's veranderd, zo is de Saloon omgetoverd tot Range, de Skihut draagt de komende editie de naam 'Toller Theo' en tenslotte krijgt Reurpop de komende editie een grotere én modernere Balzaal met een extra dimensie.

Opbouw
Sinds afgelopen vrijdag zijn tientallen vrijwilligers druk in de weer met de opbouw van het festivalterrein. Een aantal tenten werden vrijdagavond al geplaatst. "Zondag is er een 'rustdag' ingepland om maandag (Tweede Pinksterdag) weer volop aan de slag te gaan. Er ligt een strak draaiboek voor de opbouw klaar", zo verklaart Martijn Klein Brinke van Stichting de Vrienden van Reurle. Zoals vermeld verloopt de kaartverkoop prima. "Het festival Mañana Mañana dat komend weekeinde in Vorden plaatsvindt heeft weinig invloed gehad op de kaartverkoop. Met 4500 verkochte kaarten voor zaterdagavond is het festival inmiddels uitverkocht. Datzelfde verwachten we voor zondag. En voor de vrijdagavond zijn nu al meer kaarten verkocht dan vorig jaar", aldus Klein Brinke die aangeeft dat volgend jaar het Ruurlose en Vordense festival niet gelijktijdig op de agenda prijken. In 2020 zal Reurpop op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni plaatsvinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden