De cheque werd overhandigd aan de Stichting Kerkenpaden. Foto: PR
De cheque werd overhandigd aan de Stichting Kerkenpaden. Foto: PR (Foto: PR)

ATB'ers geven cheque aan Stichting Kerkepaden

BELTRUM - Tien jaar geleden rees er bij een aantal ATB'ers uit Beltrum de vraag 'hoeveel mensen doen in Beltrum aan mountainbiken?'. Dat bleken er meer te zijn dan verwacht. Van daaruit werd de stap genomen een eerste mountainbiketreffen te organiseren.

Door Henri Walterbos

"Het moest geen traditionele ATB-tocht worden waarbij iedereen voor zich zelf zou fietsen. Er werd een concept bedacht onder de noemer 'samen uit, samen thuis'. Personen waar men van wist dat men aan mountainbike deed werden aangeschreven om te kijken of er animo was voor een mountainbiketreffen." Aan het woord Paschal Orriëns. Het bleek een goede keus, en de opmaat naar een succes. "Het idee werd verder uitgewerkt. Er kon gestart worden in verschillende klassen. De snelle of meer getrainde fietsers kregen de mogelijkheid meer kilometers te maken dan de recreatieve renner. Zo werden afstanden uitgezet van 25 tot 60 kilometer, en ieder jaar weer een ander parcours uitgezet. Tijdens deze ATB-tochten zijn er uiteraard rustplaatsen waar deelnemers voorzien worden van een sportdrankje en een versnapering. Ondertussen even bijpraten en vervolgens weer verder met de groep. Fietsers die dan vervolgens de route willen vervolgen op een niveautje lager, een tandje lager, die zakken dan terug naar een groep lager, zodat iedereen weer sportief mee kan doen. Aan het eind van de tocht komen de fietsers weer samen om over de tocht na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje, tegen een kleine vergoeding."

Tiende keer
De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en eigenaren van gronden. De kosten welke gemaakt worden, worden bekostigd uit de verkoop van de drankjes en hapjes na de fietstocht. Afgelopen week werd de tiende editie verreden. "Na tien jaar organiseren van dit ATB-treffen hadden we een positief kassaldo van 500 euro. Hier wilde de organisatie van de ATB-tocht iets positiefs mee doen, door middel van een cheque aan een organisatie te overhandigen."

Aangezien de MTB'ers regelmatig gebruik maken van de kerkenpaden rondom Beltrum was de keuze snel gemaakt. Voor de tiende editie van de tocht werd de Stichting Kerkepaden Beltrum verzocht om op het eindpunt te verschijnen voor een 'verrassing.' Namens de stichting waren Fons Bokkers, Weinand Stapelbroek en Willy Silman aanwezig die de cheque van 500 euro in ontvangst mochten nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden