Klezmerorkest Freilach in Kruidenhof Eibergen

Freilach. Foto: PR
Freilach. Foto: PR (Foto: )

EIBERGEN - Het klezmerorkest Freilach speelt zondag 23 juni in de Kruidenhof te Mallum in Eibergen. Klezmermuziek is van oorsprong Oost-Europese Joodse bruiloft- en feestmuziek. De Joodse beroepsmuzikanten leerden de muziek van elkaar, maar werden ook beïnvloed door de om hen heen wonende volkeren zoals Polen, Russen, Hongaren, Roemenen, Bulgaren en zigeuners.

Freilach is Jiddish voor vrolijk, maar klezmer is meer dan dat, want ook weemoed en hartstocht zijn in de muziek te horen.
De leden van Freilach komen uit Nijverdal, Deventer, Hengelo en Oldenzaal. Sinds enige jaren laten ze hun 'vreugde in mineur' samen horen aan het publiek. Daarvoor hebben ze hun sporen verdiend in Twentse klezmergroepen als Oor Hasjachor en Le Chaim. Ook zijn ze zeer vertrouwd met andere volksmuziekgenres zoals de Ierse, zigeuner- en balkanmuziek. De violist is tevens verbonden aan het Orkest van het Oosten. Freilach bestaat uit Roelof de Lange, viool en hakkebord, Monica Buijinck, klarinet, blokfluit en zang, Willem Seves, accordeon, gitaar en zang en Ton Overtoom, contrabas, gitaar en zang.
Het optreden in de Kruidenhof begint om 14.00 uur, de toegangsprijs is 5 euro (donateurs 2,50 euro).

Meer berichten